ELIZA BOTEZATU A FOST OMAGIATĂ LA BIBLIOTECA „TÎRGU-MUREŞ” DIN CHIŞINĂU

La biblioteca „Tîrgu-Mureş” din Chişinău, pe 7 noiembrie, a fost omagiată Eliza Botezatu, critic şi istoric literar, doctor în filologie, profesor universitar, cu ocazia împlinirii a 75 de ani.

Serata a fost moderată de Claudia Şatravca, directoarea bibliotecii. Ea a calificat această acţiune ca o întîlnire de suflet a pedagogilor de diferite vîrste, care au activat cot la cot cu distinsa omagiată, a discipolilor ei, profesori de romînă la diferite şcoli din capitală.

Cu mesaje de felicitare şi urări de sănătate au venit consilierul prezidenţial Mihail Şleahtiţchi, viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura, actriţa Ninela Caranfil, alţi vorbitori.

„Pe cînd eram studentă, i-am citit şi citat elaborările didactice, iar în prezent, fiind colege de catedră, îi admir personalitatea distinctă, puternică, autoritatea şi harul pedagogic”, a notat în cadrul evenimentului Elena Ţau, profesoară de literatură română la USM. Ea a adăugat că Eliza Botezatu a lăsat o urmă adîncă în conştiinţa discipolilor săi şi a colegilor de breaslă.

Eliza Botezatu a debutat în poezie în 1954, iar în critica literară în anul 1962. Este Doctor Honoris Causa al Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi şi deţinătoare a Premiului Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Sursa: Moldpres