ELEVII DE LA O ŞCOALĂ PROFESIONALĂ DIN BĂLŢI VOR FACE INSTRUIREA PRACTICĂ ÎN PATRU LABORATOARE MODERNE

Patru laboratoare moderne dotate cu utilaj şi tehnică performantă au fost lansate astăzi în cadrul Şcolii Profesionale nr.2 din Bălţi. În aceste laboratoare sînt instruiţi în jur de 400 de elevi de la meseriile bucătar, cofetar şi brutar.

Cele patru ateliere au fost renovate şi dotate cu tehnică performantă în cadrul proiectului CONSEPT, care este finanţat şi implementat de Fundaţia Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Suma totală pentru lucrările de reparaţie şi echipament tehnic constituie cinci milioane de lei.

Astfel, elevii de la cele trei meserii vor putea aplica în practică cunoştinţele obţinute în cadrul orelor teoretice, avînd posibilitatea să facă practica de instruire în cadrul şcolii. Pînă în prezent aceasta se realiza la agenţii economici. La întreprinderi elevii vor merge doar pentru practica de producere.

Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministrul Educaţiei, a menţionat că Ministerul Educaţiei consideră o prioritate şi promovează în continuare învăţămîntul profesional prin proiectele desfăşurate în acest domeniu.

La Şcoala Profesională nr.2 din Bălţi îşi fac studiile 471 de elevi. Proiectul CONSEPT este la cea de-a II fază de implementare şi colaborează cu 24 de instituţii de învăţămînt. Investiţiile privind dotarea tehnică şi infrastructura acestor instituţii pînă în prezent se ridică la suma de 26 milioane de lei.

Sursa: Moldpres