ELECTORALA 2021

Igor Dodon, Bogdan Țîrdea și Constantin Starîș au avut o întîlnire cu localnicii din raionul Căușeni. Într-o postare pe Facebook, liderul PSRM a scris că oamenii din regiune i-au rugat să soluționeze problema privind relansarea în Rusia a exporturilor fără taxe a produselor agricole.

“Am subliniat faptul că echipa noastră de profesioniști va continua negocierile cu partenerii ruși în acest sens, iar în parlamentul de noua legislatură vom promova mai multe inițiative pentru protejarea produselor autohtone.

Totodată, am discutat despre necesitatea soluționării problemelor privind asigurarea cu apă potabilă, reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială. Am menționat că una din prioritățile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este dezvoltarea infrastructurii regionale”, a mai anunțat Igor Dodon.

Locuitorii din Căușeni, care au venit la întîlnirea cu reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-au plîns că nu li s-a permis să vorbească cu Maia Sandu, care anterior a fost cu o vizită în raionul Căușeni, pentru că ”nu erau pe liste”. Igor Dodon consideră că acest lucru indică asupra faptului că Maiei Sandu îi este frică de oameni, dar nu va putea fugi la nesfîrșit de ei, a remarcat el.

”La întîlnirile mele, ușile sînt întotdeauna deschise – atît acum, cît și atunci cînd eram președinte. Oricine poate veni. Pe cînd ea se teme de oameni. De ce să-ți fie frică? Oamenii au votat, mulți vor să vină și să vadă pentru cine au votat. Nu vreau să critic, dar fuga de oameni nu poate dura la nesfîrșit, mai ales acum, cînd ea este ”pe val”. Dar ce se va întîmpla atunci cînd ratingurile vor merge în jos? Este greșit, trebuie să fii deschis cu oamenii”, a spus el.

***

Sala Casei de cultură din Ștefan Vodă a fost neîncăpătoare pentru toți doritorii care au venit la întîlnirea pe care a organizat-o blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. La întrevedere a participat liderul PSRM Igor Dodon împreună cu Bogdan Țîrdea și Constantin Starîș.

“Cetățenii nu sînt indiferenți față de situația actuală și doresc o îmbunătățire a acesteia.

Am simțit un sprijin important din partea oamenilor pentru programul nostru electoral, care are drept scop creșterea nivelului vieții, inclusiv a oamenilor din mediul rural”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

De asemenea, interlocutorii au vorbit despre proiectele realizate în raion cu susținerea fracțiunii parlamentare a PSRM, cum ar fi reabilitarea a circa 20 km de drum în raionul Ștefan Vodă, și alocarea pentru anul 2021 a peste 5 milioane de lei pentru diverse proiecte: iluminarea stradală din localitățile Olănești și Carahasani, schimbarea turnului de apă din Brezoaia, renovarea și dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare a școlilor și grădinițelor de copii din raion etc.

Igor Dodon a îndemnat cetățenii să participe la alegeri pe data de 11 iulie și să voteze pentru echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, să voteze pentru un viitor sigur și prosper pentru Republica Moldova.

***

Comuniștii și socialiștii nu și-au schimbat niciodată pozițiile, principiile și valorile. ”Am fost roșii, am rămas roșii”, a menționat Igor Dodon, în cadrul unei întîlniri cu locuitorii din Fălești.

În același timp, partidul celor ”galbeni” – ”Acțiune și solidaritate”- a apărut ca urmare a rebranding-ului PLDM-ului ”verde”. Oricum, în lista ”galbenă” sînt foștii ”verzi”, a menționat el. Acum vor să repete acest rebranding la guvern și la parlament, a spus Dodon.

”Filat cu partidul său verde a fost la putere din 2010 pînă în 2016. Au participat la furtul miliardului, au predat aeroportul. Atunci cînd stăpînii lor din străinătate și-au dat seama că această ”marfă” politică nu se mai vinde, s-au gîndit că trebuie schimbat ceva pentru ca oamenii să creadă din nou. Au schimbat culoarea, au găsit în interior lider – Maia Sandu, au investit bani, au făcut-o președinte, iar acum vor să facă acest rebranding ”galben” la guvern și la parlament”, a adăugat Igor Dodon.

Președintele PSRM și-a pus întrebarea: ”galbenii”, ce schimbări le promit oamenilor, dacă în tot acest timp au fost la putere și nu au făcut nimic bun?

”Cel mai mare ”bespredel” din această țară l-ați făcut voi, nu altcineva. Ați fost miniștri, deputați, ați votat cu ambele mîini pentru furtul miliardului”, a amintit el.