Șeful adjunct al Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei a fost victima unei tentative de omor

Forțele de ordine au confirmat tentativa de asasinare a lui Evgeni Sokur, șeful adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, care a avut loc Joi, 17 August, în centrul Kievului, relatează RBC-Ucraina.

"Pot confirma că Poliția Națională a avertizat despre un atac asupra șefului adjunct al Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina", a declarat sursa din Ministerul de Interne din Kiev.

În această dimineață, șeful Comisiei VRU pentru politica financiară, fiscală și vamală, Danilo Hetmantsev, a anunțat că a avut loc un atentat nereușit asupra șefului adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Evhen Sokur, în centrul Kievului.

După cum a declarat Hetmantsev, incidentul a avut loc ieri, 17 August, în centrul capitalei, dar Poliția ar fi cerut să nu divulge nici o informație pînă dimineață.

„De ieri, au început să se scurgă zvonuri separate, dar Poliția a cerut să nu se divulge nici o informație pînă dimineață. Prin urmare, voi răspunde tuturor în același timp acum. Da, ieri, la ora 7:50, a avut loc o tentativă de asasinare a vicepreședintelui Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei, Evgheni Sokur. Atacul a avut loc în centrul orașului. Clienți-escroci care și-au pierdut "afacerea" și au depășit limita”, a menționat deputatul.

El a adăugat că Sokur a fost salvat de acțiunile coordonate ale Departamentului de investigații penale.

Pe site-ul web al Serviciului Fiscal de Stat, Sokur este prezentat ca vicepreședinte interimar al Serviciului Fiscal de Stat, are gradul VI de funcționar public. În Iunie, a existat un mesaj potrivit căruia Evgheni Sokur reprezenta direcțiile de digitalizare a Serviciului Fiscal de Stat. În luna Iunie, a fost comunicat că acesta a reprezentat direcțiile de digitalizare a Serviciului Fiscal de Stat.