ȘEFA STATULUI I-A FELICITAT PE CÎȘTIGĂTORII MOLDOVENI LA CE

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare sportivilor noștri, care au obținut victorie la Campionatul European de lupte, ediția 2023, desfășurat la Zagreb în perioada 19-21 aprilie.

„Oamenii sînt cea mai mare bogăție a țării noastre. Noi ne mîndrim cu cei ce ne sînt modele și clădesc din performanțele lor imaginea țării în lume. Astăzi eroii zilei sînt sportivii Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Vasile Diaconu. Ei au urcat pe piedestalul învingătorilor la Campionatul European de lupte, ediția 2023, desfășurat la Zagreb în perioada 19-21 aprilie. Datorită lor drapelul Republicii Moldova a fost arborat de trei ori la această competiție”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că, Anastasia Nichita a obținut medalia de aur și a devenit pentru a treia oară campioană europeană. Irina Rîngaci a obținut medalia de argint, iar Vasile Diaconu – medalia de bronz. 

Totodată, Președinta Maia Sandu s-a adresat și cu un mesaj de recunoștință: „Felicitări, Anastasia, Irina, Vasile! Felicitări antrenorilor și părinților voștri! Vă mulțumesc pentru muncă și devotament. Succese și noi victorii!”.

Sursa: presedinte.md