ECHIPA ECONOMICĂ GERMANĂ SUSŢINE MEDIUL DE AFACERI DIN R. MOLDOVA

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Vladimir Didilica, a avut ieri o întrevedere cu reprezentantul Echipei Economice Germane în Moldova (GET), Jorg Radeke, în cadrul căreia s-a convenit iniţierea unei colaborări în vederea identificării problemelor mediului de afaceri autohton şi prezentarea recomandărilor necesare în urma analizei efectuate.

Potrivit sursei citate, Vladimir Didilica a remarcat importanţa susţinerii mediului de afaceri de partea germană în contextul schimbărilor geopolitice şi economice din regiune. „Semnarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv şi deschiderea pieţelor Uniunii Europene pentru produsele moldoveneşti reprezintă un regim favorabil pentru economia ţării, dar există un deficit de informaţii disponibile producătorilor autohtoni, iar aceştia sînt insuficient pregătiţi pentru exportul în partea de Vest a Europei."

Totodată, vicepreşedintele CCI a subliniat importanţa unui studiu amplu privind situaţia reală a producătorilor din Republica Moldova, pentru a elucida problemele cu care se confruntă aceştia, dar şi necesităţile întreprinzătorilor, pentru a putea face faţă cerinţelor UE.

La rîndul său, Jorg Radeke a exprimat deschiderea şi suportul Echipei Economice Germane pentru susţinerea şi stabilizarea dezvoltării economice în Republica Moldova, încurajînd ideea unei analize complete a mediului de afaceri pentru a afla cum pot fi direcţionate forţele şi resursele necesare în vederea pregătirii pentru exportul în UE. Un astfel de studiu va fi util şi pentru donatori, dar şi o recomandare atît pentru sectorul public, cît şi pentru cel privat.

Echipa Economică Germană susţine Guvernul Republicii Moldova începînd cu anul 2010, în domeniul dezvoltării economice şi modelării proceselor necesare pentru reformele economice.

Sursa: Moldpres