După expirarea armistiţiului, israelienii au bombardat masiv Fîșia Gaza

Armata israeliană a afirmat, Sîmbătă, că a atacat peste 400 de obiective în Fîşia Gaza după expirarea armistiţiului Vineri, în timp ce Guvernul enclavei palestiniene, condus de Hamas, a indicat că loviturile au făcut 240 de morţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului autorităţilor Hamas, alte 650 de persoane au fost rănite în ”sute de lovituri aeriene, de artilerie şi de bombardamente navale, pretutindeni în Fîşia Gaza”.

”Forţele israeliene au ţintit în special Khan Yunes, unde zeci de case au fost distruse cu locuitorii lor în interior”, adaugă acelaşi comunicat.

De partea cealaltă, Armata israeliană a scris, într-un comunicat, că ”a lovit cu avioane de luptă peste 50 de ţinte în regiunea Khan Yunes”.

”Trupele Tsahal au lovit teroriştii şi infrastructurile Hamas în regiunea Beit Lahia, utilizînd tiruri de tancuri şi lansînd lovituri aeriene”, afirmă Armata.

Aceasta mai spune că tiruri de artilerie şi lovituri aeriene au vizat şi ”Nordul Fîşiei Gaza, ţintind celule teroriste, o moschee folosită de Jihadul Islamic drept centru de comandă operaţional, un complex de stocare de arme”.

În plus, ”În Sudul Fîşiei Gaza, au fost vizate infrastructuri şi echipamente utilizate de forţele navale ale Hamas”.