După aproape 30 de ani pe ”culoarul morţii”, un condamnat american a murit în închisoare

Hank Skinner, condamnat la moarte în urmă cu aproape 30 de ani pentru o triplă crimă comisă în 1993, a murit în închisoare, unde nu a încetat să-şi proclame nevinovăţia, au anunţat avocaţii săi, notează AFP, potrivit agerpres. 

Căsătorit cu Sandrine Ageorge-Skinner, o activistă franceză împotriva pedepsei capitale, acest american de 60 de ani a scăpat de executare în 2011, salvat in extremis printr-o decizie a Curţii de Apel din Texas, statul în care era încarcerat, autorizînd analize ADN.

Totuşi, acestea nu au fost suficiente pentru a-l elibera, iar execuţia sa era prevăzută pe 13 Septembrie.

Potrivit avocaţilor săi, Henry W.”Hank” Skinner a murit din cauza unor complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în Decembrie pentru a i se îndepărta o tumoare pe creier.

El a fost condamnat la moarte în 1995 pentru uciderea, pe 31 Decembrie 1993, a partenerei lui de atunci, Twila Busby, şi a celor doi fii ai ei.

Hank Skinner a obţinut analize ADN suplimentare după 13 ani de proceduri, după ce a scăpat cu viaţă la 20 de minute de execuţie.

Un alt Tribunal a respins, totuşi, aceste analize, considerînd că „nu sunt favorabile deţinutului”. Dimpotrivă, Hank Skinner le-a considerat o dovadă „convingătoare” a nevinovăţiei sale, potrivit declaraţiilor făcute în 2014 pentru AFP.