DORIN RECEAN, ÎN DIALOG CU DIRECTORUL REGIONAL AL OMS

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu directorul Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, dr. Hans Kluge, însoțit de Oxana Domenti, reprezentanta OMS în Uniunea Europeană, și Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova.

În discuție au fost abordate mai multe subiecte de actualitate din domeniul sănătății și al gestionării situațiilor de criză umanitară. S-a vorbit, de asemenea, despre îmbunătățirea serviciilor medicale și necesitatea digitalizării sistemului de sănătate.

Șeful Guvernului a mulțumit OMS pentru susținerea oferită de-a lungul timpului și și-a exprimat încrederea în continuarea și extinderea cooperării bilaterale pe proiecte de importanță majoră.

„Ne concentrăm atenția pe două proiecte importante: asistența medicală digitală și investițiile în cercetare. Am reușit să creștem salariile angajaților din domeniul sănătății și, cu susținerea partenerilor externi, au fost renovate instituții medicale și create condiții mai bune de muncă”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Directorul Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, dr. Hans Kluge, a reconfirmat faptul că instituția pe care o reprezintă va susține dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova, inclusiv prin îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate de primă necesitate.

Sursa: gov.md