DODON PLEACA LA MOSCOVA. VA DISCUTA DESPRE LIVRAREA SUTNIK V IN MOLDOVA

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va discuta cu oficiali din Federația Rusă despre livrarea în țara noastră a vaccinului împotriva COVID-19, Sputnik V.

​​Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon pleacă în această săptămînă la Moscova. Una din principalele subiecte de pe agenda discuțiilor cu oficialii ruși este livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V. Despre aceasta informează Dodon pe canalul său de telegram după ședința fracțiunii parlamentare a PSRM. 

Potrivit lui, în cadru ședinței a fost analizată situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm.

„Am reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Am fost unanimi în opinia că în situația cînd în Moldova zilnic sînt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor”, scrie liderul socialiștilor. 

Igosr Dodon a amintit despre disponibilitatea autorităților chineze de a dona țării noastre, în cel mai scurt timp posibil, un lot de vaccin împotriva Covid-19, la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În acest context, fostul președinte a propus colegilor săi de partid să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amîna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai.

Sursa: sputnik.md