DIVORŢUL ŞI ÎNTORLOCAREA CA AFACERE POLITICĂ

Legături primejdioase

Săptămîna trecută, la TV 7, televiziune ce aparţine lui Kiril Petrovici Lucinschi, fiul cel mic al lui Petru Kirilovici Lucinschi, la emisiunea spioanei şi amantei totale Nataşa Morari, prinţul Ion Sturza a anunţat, în doi peri, că se lansează în lupta politică pentru parlamentarele din Toamnă.

Se teme de kompromatul pe care coaliţia o să-l facă public despre el, dar nu are încotro! O băgat degetul în ligheanul cu uncrop. Instinctul de mistreţ din pădurea Pîrjoltenilor îl împinge să-şi facă loc la treuca Coaliţiei, cică, Pro-europene. Îl mai împing din spate şi angajamentele secu…lare, pe care le-a semnat atunci cînd i s-a permis să fie bogat într-o ţară săracă.

Alde Filat şi Plahotniuc, spun fetele lor de campanie rămase fără atenţie şi onorariu în acea seară, au privit înspăimîntaţi cu telecomanda în gură. Să se bage, ori să nu se bage? Padla, au zis ei despre Ionică Sturzică! Sucika, au murmurat despre moderatoarea proprietară de restaurant ocupată cu „Propaganda”! Şi mai spun damele că ambii, F. şi P., au înghiţit telecomanda şi acum sînt constipaţi.

Însă anturajul l-a liniştit pe F.: „Nu-ţi fă griji, n-are curaj. Bate capul, e zgîrcit şi n-o să dea un ban pentru alegeri”. Candu, la rîndu-i, l-a consolat pe P.: „N-are cum Şmecherilovici să meargă împreună cu Sturza. Nu s-au iubit niciodată”.

Părea că primejdia a trecut. Dar iată că Petru Kirilovici, tatăl lui Kiril Petrovici care a fost PD-ist, iar acum este PLDM-ist dintre cei sătui de aerostatul cu destinaţia in-sulele Kurile numit „Al vostru Filat”, a anunţat pe un portal de ştiri că, la Toamnă, încă o formaţiune se va instala la Treuca Politică Naţională. Cică, spun ruşinate damele de campanie amintite, constipaţia celor doi s-a transformat subit în diaree. Un fel de cufureală cauzată de frică, cum ar veni pe moldoveneşte. Pînă la Toamnă, n-are cum să le treacă!

(Reporter)