DIRECTORUL IP AIS MOLDPRES A INTERZIS PUBLICAREA ȘTIRII DESPRE DECESUL SCRIITORULUI VASILE GALAICU

Ieri, 5 iunie 2024, directorul IP AIS Moldpres, Vitalie Hadei, numit în această funcție de PAS, a interzis publicarea știrii despre decesul poetului, scriitorului și publicistului Vasile Galaicu. O asemenea practică inumană și cinică nu și-a permis nici un partid pînă acum, indiferent de valorile proclamate. Lupta cu memoria oamenilor de cultură decedați a fost practicată de fasciști, mai nou de regimul de la Kremlin, nicidecum de un partid cu valori europene declarate.

O asemenea pată de rușine, comisă de Vitalie Hadei pe imaginea PAS, este greu de spălat, dacă nu imposibil. Partidul de guvernare riscă să rămînă în istoria Republicii Moldova drept SINGURA formațiune politică, care a instituit cenzura pe memoria oamenilor de cultură decedați. În plus, emisarul PAS Vitalie Hadei a și creat deja un precedent periculos și în văzul tuturor – celui numit și sprijinit de PAS i se permite orice. Orice?!

Sugerez PAS-ului să consulte lista celor, care au venit cu condoleanțe și cuvinte frumoase în adresa răposatului. Veți descoperi nume sonore din cultură și nu doar, cum sînt: Arcadie Suceveanu, Iurie Colesnic, Anatol Rurac, Boris Cremene, Alexandru Arseni, Nicolae Popa, Dumitru Țîra, Ion Anton, Vitalie Răileanu, Tudor Țărnă, Emil Gaju, Irina Nechit, Constantin Marin, Vlad Burlea, Nichita Danilov, Nicolae Leahu, Andrei Negură, Alecu Reniță, Anatol Danilișin etc.

Oare pentru comisarul PAS Vitalie Hadei aceste nume valorează mai puțin, decît Mauser-ul cu care l-a înarmat partidul?

Fidel GALAICU

P.S. Voi repeta această știre pe toate rețelele de socializare, din oră în oră și mai des, pînă șefii de la PAS nu se vor desolidariza public de asemenea comisari și faptele lor! În plus, voi recurge la dreptul de a informa instituțiile de presă din țară și internaționale despre această formă nouă de cenzură în secolul XXI - lupta cu memoria oamenilor de cultură.