Din dosarele strict secrete al FBI. Martin Luther King Jr., „o bestie diabolica si anormala”

Martin Luther King Jr.a fost o personalitate istorică, un celebru militant pentru drepturile omului, dar FBI l-a considerat „o bestie diabolică şi anormală”. Există mai multe dosare ale Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA care ar putea schimba radical absolut tot ceea ce se ştie despre el. Martin Luther King Jr. este acuzat că a avut peste 40 de aventuri cu femei, scrie mirror.co.uk. Acesta a fost înregistrat de FBI, sub „înalta oblăduire” a celebrului şef al Biroului, J. Edgar Hoover, care îl suspecta pe Luther King de legături cu Partidul Comunist. Detalii despre misiune au fost dezvăluite de biograful David Garror. Acesta a descoperit mai multe dosare, care ar fi urmat să ajungă în atenţia publicului ceva mai tîrziu, în anul 2027.

Dr. King, care avea doar 39 de ani cînd a fost asasinat în data de 4 Aprilie 1968, a fost supravegheat 12 ani de FBI. O întîmplare şocantă s-ar fi întîmplat în camera de hotel a lui Dr. King, unde „ar fi discutat despre femeile din parohie care sunt potrivite pentru acte sexuale nepotrivite”. Cînd una dintre femei a protestat, cel care îl însoţea pe King, pastorul Logan Kearse, ar fi violat-o chiar sub ochii militantului pentru drepturile oamenilor de culoare, care a şi rîs la întreaga scenă. Agenţii FBI se aflau într-o cameră alăturată, dar nu au intervenit.

A doua zi, King şi mai mulţi amici au participat la o „orgie sexuală”, unde au făcut „sex degenerat”. Cînd o femeie i-a opus rezistenţă, King i-a spus că actul sexual „o va ajuta să-şi vindece sufletul”.

FBI a păstrat o copie a casetei cu aventurile lui King, numindu-l „o bestie diabolică şi anormală”. Mai mult, agenţii i-au sugerat acestuia să se sinucidă, pentru a nu fi subiectul unei ruşini, în momentul dezvăluirilor. Edith Lee Payne, istoric şi activist pentru drepturile civile ale americanilor, s-a arătat dezgustată de acuzaţiile nefondate aduse lui King.

Fostul director al FBI-ului, James Comey, l-a criticat dur pe Hoover, pentru campania de spionaj împotriva lui King. Acesta a declarat că Biroul a investigat în mod nelegal viaţa privată a personalităţii istorice şi a folosit intimidarea şi şantajul pentru a-l demoraliza.