Din cauza gripei aviare, crescatorii britanici sunt obligati sa-si tina pasarile in interior

Crescătorii din Anglia vor fi obligați să țină păsările în interior din cauza gripei aviare, potrivit Reuters, informează mediafax.

Guvernul britanic a anunțat, Luni, că toate păsările de curte și păsările captive din Anglia vor trebui să fie ținute în spații închise, începînd cu 7 Noiembrie, ca parte a măsurilor de combatere a celui mai mare focar de gripă aviară din istoria țării.

Ordinul de adăpostire obligatorie va extinde măsurile deja în vigoare în unele părți din Estul Angliei la întreaga națiune, ca urmare a creșterii riscului de gripă aviară la păsările sălbatice la „foarte ridicat”, a precizat Guvernul.

De asemenea, crescătorii de păsări vor trebui să respecte măsuri stricte de biosecuritate, inclusiv dezinfectarea hainelor, încălțămintei, echipamentelor și vehiculelor și să țină evidența mortalității.

„Ne confruntăm, în acest an, cu cel mai mare focar de gripă aviară din toate timpurile și asistăm la o escaladare rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale și la păsările de curte din întreaga Anglie. Riscul ca păsările păstrate să fie expuse la boală a ajuns la un punct în care este acum necesar ca toate păsările să fie adăpostite pînă la noi ordine”, a declarat Christine Middlemiss, șefa serviciilor veterinare din Marea Britanie.

Agenția britanică de securitate sanitară a mai anunțat că riscul pentru sănătatea publică din cauza virusului este foarte scăzut.