DETALII NOI DESPRE ALEXANDRU CATAN DIN PAS

„Om bun” cu 8 apartamente pe care a uitat să le declare

Oligarhii strigă „Jos oligarhii”. La această concluzie ajungem, după ce analizăm minuțios cine sînt candidații PAS la alegerile din 11 iulie. După ce jurnaliștii de investigație l-au deconspirat pe Alexandru Catan, nr.45 în lista partidului lui Igor Grosu și președinte al Organizației Teritoriale PAS din raionul Căușeni, la adresa redacției noastre au început să vină mai multe documente și informații despre așa-numitul “rege al contrabandei cu alcoolul”.

Alexandru Catan a indicat în declarația de avere, pe care a prezentat-o la CEC în calitate de candidat PAS la parlamentare, că ar deține doar un apartament de 117 metri pătrați.

Potrivit datelor cadastrale, Alexandru Catan și soția sa au 8 apartamente doar în municipiul Chișinău. Patru imobile se află în complexul locativ de pe strada Testemițanu, iar candidatul PAS le dă în chirie.

Pe numele lui Alexandru Catan mai este înregistrat un apartament de lux în centrul Capitalei, pe str. Lev Tolstoi. Acest imobil are o suprafață de 117,5 metri pătrați și se află în complexul locativ ,,Sky House”. Potrivit informațiilor prezentate de către companie, prețul unui astfel de apartament pornește de la 100 000 de euro. Tot aici, Catan are în proprietate două centre comerciale și un garaj.

Un alt apartament, care este înregistrat pe numele soției lui Alexandru Catan, se află în sectorul Botanica din Chișinău, str. Butucului. Alte două apartamente ale “omului bun” sînt în sectorul Rîșcani: unul se află pe str. Iazului, acolo unde Catan are și un garaj, iar cel de-al doilea, pe str. Academician S. Rădăuțanu.

Deși în declarația de avere a lui Alexandru Catan sînt indicate doar patru clădiri și patru terenuri agricole, în registrele cadastrale acesta are 25 de imobile. Pe lîngă apartamentele enumerate, candidatul PAS mai deține 4 spații comerciale, 3 garaje, 4 terenuri și 6 construcții locative.

Sursa: Sinteza.org