DEPUTATII S-AU INTRUNIT INTR-O SEDINTA SOLEMNA CU OCAZIA MARCARII ZILEI DRAPELULUI

Deputaţii s-au întrunit pe 27 aprilie într-o şedinţă solemnă cu ocazia marcării a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat.

După ce au onorat drapelul şi imnul de stat al Republicii Moldova, la tribuna Parlamentului au venit mai mulţi oficiali care au rostit discursuri. Șeful statului Nicolae Timofti a declarat că ”au fost perioade în care drapelul de stat a fost tratat cu ostilitate, dar nimeni nu a reuşit să-l coboare de pe catarg”. ”Integrarea în Uniunea Europeană se produce sub acelaşi steag, în numele patrioţilor care l-au fluturat în anii devenirii noastre naţionale. Sînt convins ca într-o zi, sub acelaşi drapel, vom marca şi evenimentul de reîntoarcere a noastră în spaţiul european”, a opinat Nicolae Timofti.

Prezent la eveniment, primul Preşedinte al Republicii Moldova Mircea Snegur a afirmat că drapelul şi stema de stat au fost adoptate în condiţii deloc favorabile. ”Unul din scopurile mişcării de renaştere şi eliberare naţională în a doua jumătate a anilor 80 ai secolului trecut a fost revenirea la simbolica noastră autentică: drapelul tricolor şi stema. Chestiunea dată nu era un moft, ci era iniţiativa dominantă a poporului de a-şi restabili memoria şi tradiţiile”, a menţionat Mircea Snegur.

Cu ocazia Zilei Drapelului de Stat, pe 27 aprilie, în holul Parlamentului a fost inaugurată o expoziţie de drapele.