DEOCAMDATA, SANDU A INVINS SI CAPTURAT STATUL DE DREPT SI CONSTITUTIA (2)

Urmează Biserica și toți moldovenii?

Vă mai amintiți de lozinca populistă a lui Filat și a PLDM – ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”? Ca și Sandu acum, Filat și PLDM, la acea vreme, aveau o puternică susținere occidentală. Să nu uităm că toate ONG-urile finanțate din Vest care-l susțineau atunci pe Filat acum au trecut în subordinea Maiei Sandu și a PAS! Voronin și PCRM, deși aveau 60 de mandate obținute legal în Parlament, au renunțat cu demnitate constituțională la Putere. Astfel, ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști!” a lui Filat și a sponsorilor lui externi i-a adus la Putere pe Filat, Plahotniuc, Ghimpu, dar și pe Sandu, ca să se poată fura miliardul, aeroportul etc., etc. O astfel de ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști” a susținut Occidentul prin Filat și Plahotniuc pînă în ultima clipă!

În plus față de Filat și PLDM de atunci, devenind președintă, Sandu a învățat de la Plahotniuc că pentru a-și atinge scopurile trebuie să-și subordoneze Curtea Constituțională și să sfideze/încalce Constituția

Acum, același Occident, cu și mai multă înverșunare, agresivitate și pe față, o susține pe Sandu, adică tocmai pe cea care a fost plămădită politic de ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”. Practic, la vedere, Președinția și PAS au devenit niște filiale locale subordonate Fundației Konrad Adenauer. În loc de ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”, finanțatorii germani și ceilalți sponsori occidentali au născocit ”oamenii buni”, care sunt doar în PAS și la Președinție, a căror misiune e să lupte împotriva ”hoților care au furat Țara”. În realitate, pentru Sandu și PAS, ”hoți” sunt absolut toți cei care nu sunt de acord cu ei, adică vreo 90% din absolut toată populația Țării.

Observați această obrăznicie nerușinată: Sandu spune că luptă împotriva ”hoților care au furat Țara”, deși tocmai ea, în calitate de ministru al Educației, a votat în Guvern legea prin care miliardul furat să fie recuperat de la absolut toți moldovenii, iar asta ca să-i salveze pe hoții care au furat miliardul! Aceiași occidentali care au crezut că îi pot controla și influența pe Filat și Plahotniuc, acum o susțin pe Sandu pentru că le pare a fi ”controlabilă”, indiferent de faptul că este incompetentă, obtuză, analfabetă politic și înconjurată de o bandă politică parvenită, coruptă și coruptibilă. E ”controlabilă” pentru că execută prompt toate comenzile germane – nu face un pas fără permisiunea stăpînilor ei externi.

Începînd cu anul 2009, problema cea mai mare a majorității moldovenilor este aceea că tot timpul cineva din afară decide pe cine să susțină politic și financiar ca să fie în opoziție cu ei. S-a tot demonstrat că toți cei ”aleși” de către occidentali și chiar și de români au fost și sunt persoane controlabile prin slăbiciunile, frustrările și dorințele lor de parvenire personală. Voința majoritară a poporului nu contează, la fel și realitățile și nevoile locale specifice moldovenilor. Vezi, Doamne, occidentalul și ”profesorii” de la București știu mai bine decît băștinașul de aici care-s nevoile lui și ale Țării. Acum, germanii și alți occidentali au decis că Sandu trebuie să fie noul Mesia al moldovenilor, tot în virtutea slăbiciunilor și frustrărilor pe care le are și prin care poate fi controlată.

Calculul occidentalilor e simplu: dacă moldovenii au răbdat abuzurile unora ca Filat, Plahotniuc și Ghimpu, ale Maiei Sandu nici nu vor fi observate. Aici mă refer, cu precădere, la abuzurile constituționale grave ale Maiei Sandu. De ce, totuși, Sandu și PAS sunt susținuți de către occidentali, în condițiile în care aceștia nu reprezintă absolut deloc Țara, tradițiile naționale strămoșești, nevoile autentice ale celor mulți și religia creștină a moldovenilor? Răspunsul e simplu și, în diferite abordări, l-am mai oferit. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Sandu și PAS reprezintă entitățile politice convenabile unui Occident în care Corectitudinea Politică neomarxistă este dominantă!

În contextul dat, Republica Moldova trebuie să devină ”clientul” subordonat al Corectitudinii Politice occidentale, iar Sandu și PAS sunt executanții ideali pentru legiferarea tuturor cerințelor acestui curent neomarxist. În afară de ei, în Republica Moldova nu a existat și nu există încă un lider sau partid politic care, în numele Corectitudinii Politice, să marginalizeze Biserica, să-I caricaturizeze blasfemator pe Dumnezeu și Iisus Hristos, să admită căsătoriile între persoanele de același sex, cu dreptul de a înfia copii, să oblige instituțiile de învățămînt să-i învețe pe copii că schimbarea de sex este o normalitate etc., etc.

Aceasta este misiunea politică a Maiei Sandu și a PAS: înfrîngerea Bisericii și a moldovenilor! Pentru asta vrea Sandu ca PAS să cîștige alegerile, cu voturile inconștienților care nu știu ce li se pregătește. Ea se vrea lider absolut cu orice preț, nu are nimic de pierdut, nu are nimic sfînt și știe că doar asta lasă în urma ei – Apocalipsa pentru moldoveni!

Mihai CONȚIU

Nistor Grigore 04.06.2021 - 11:07

Conțiu, un fost romîn refulat în haznaua comunisto-socialistă sovietică. Acest refulat trudește din greu pentru perpetuarea ideologiei sovietice a statului independent R.M. susținînd ”ideologi” pro-ruși, anti - romîni și antioccidentali. Rămășițele rusificării seculare a Basarabiei ( dodoniști, comuniști, socialiști, ruși, găgăuzi ș.a.) au nevoie de trîmbițari ai scrisului pentru a-i susține în demersul lor antinațional dar pro-rusesc prin falsificarea adevărului, prin instaurarea fricii desființării țării unde ei vor să fure nestingheriți. Nu mai scapă biata Basarabie de aceste creaturi ale răului sovietic perpetuat pînă-n ziua de azi!