DEOCAMDATA, SANDU A INVINS SI CAPTURAT STATUL DE DREPT SI CONSTITUTIA (1)

Urmează Biserica și toți moldovenii?

Președinta Maia Sandu se teme de întrebările incomode ale jurnaliștilor exact ca și Vladimir Plahotniuc. Din acest motiv, ea ține doar briefinguri de presă și nu se duce, în calitate de invitată, decît la posturile de televiziune care o adulează ca pe o ”sfîntă”. Într-un interval de o săptămînă, am urmărit-o, în calitate de invitată, la Pro TV Chișinău și la TV 8. La Pro TV Chișinău, în cadrul emisiunii În Profunzime, Lorena Bogza i-a pus Maiei Sandu exact întrebările pe care aceasta și le-a dorit. Descalificant! Să o ai pe Sandu în studio și să nu-i pui nici o întrebare cît de cît incomodă, căci, slavă Domnului, sunt destule!?! La TV 8, vizibil mai experimentata Natalia Morari a atacat cîteva subiecte mai sensibile, iar după ce Sandu a părăsit studioul, a mai avut doi invitați cărora le-a cerut să se expună critic față de declarațiile anterioare ale Maiei Sandu.

Asta se întîmpla în seara zilei de Joi, 27 Mai, la TV 8, zi în care Sandu și-a permis abuzul de a merge la ședința CSM însoțită de partenera ei ȘI politică Olesea Stamate, care candidează, din partea PAS, la alegerile pentru funcția de deputat. O campanie preelectorală prezidențială abuzivă în toată regula! Cu alte cuvinte, Sandu a vrut să arate că jurista Stamate își poate permite să-i muștruluiască pe cei din CSM fie și sugestiv, ceva în genul: vedeți cum vă purtați, că noi venim la Putere! Cu seninătatea mincinosului incurabil și a celui îmbătat de Putere pînă la demență, Sandu i-a spus Nataliei Morari că prezența ei împreună cu Stamate la CSM a fost absolut legală. În plus, ea a negat că ar face campanie electorală pentru PAS, dar a afirmat că va cere permanent oamenilor să voteze cu ”oamenii onești”. ”Oamenii onești și buni” din Lista PAS sunt dominați din belșug de către cei care au trecut ”testul integrității”, pentru că sunt extrem de bogați, bine finanțați din exterior, purtători ”naivi” de droguri, cercetați penal, corupți pînă în măduva oaselor etc.

Văzînd-o și auzind-o, puteam fi tentat să cred că delirează, dar nu este așa. Ea este dincolo de delir, e într-o fază cu mult mai periculoasă nu doar pentru sănătatea ei mintală, ci și pentru moldoveni. Rostește ca un robot tot ceea ce au instruit-o germanii să spună, îi face hoți și corupți pe toți adversarii ei, nu și pe cei dovediți din Lista PAS, spune că vrea să reformeze Justiția fără să aibă habar ce înseamnă asta, dar abuzează de ea, de Justiție, și de Constituție ca o consumatoare înrăită de droguri. Psihiatrii, psihologii și analiștii serioși pot confirma că Sandu urăște și disprețuiește pe toată lumea.

Fără nici o rușine ”femeiască”, Sandu are tupeul să spună că ”cetățenii au văzut tot ce se întîmplă în Țară și că vor ști cu cine să voteze”, cu PAS, adică. Păi dacă are convingerea asta, înseamnă că cetățenii au văzut cine sunt neo-bandiții școliți și neo-hoții din Lista PAS! O rostire din popor spune: ”Să te ferească Dumnezeu de răzbunarea unei fete bătrîne!”

După vizita ei abuzivă de la CSM și după emisiunea de la Tv8, a doua zi, Vineri, 28 Mai, Sandu a anulat Decretul prezidențial prin care Vladislav Clima fusese confirmat la șefia Curții de Apel. Aici nu-i vorba despre aceia că persoana respectivă a fost sau nu potrivită să fie confirmată în această funcție, ci despre cadrul legal, constituțional pe care Sandu l-a sfidat prin decizia ei. Demersul ei a fost contestat de către absolut toți specialiștii din domeniu din această Țară, inclusiv de către cei care o susțin și sunt adversari declarați ai PSRM și Igor Dodon.

Prin urmare, în contextul revocării Domnicăi Manole de la CC, PAS spunea că nu poate fi revocat un act care și-a consumat efectul. Cu toate acestea, Maia Sandu face exact același lucru – revocă un Decret care și-a consumat efectul. Opinia aparține președintelui Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, și o expune în contextul anulării Decretului de numire a lui Vladislav Clima la șefia Curții de Apel. Eu am criticat dur numirea domnului Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Deoarece nu era nici etic și nici onest. Dar numirea, odată ce a avut loc, nu mai poate fi revocată. Altfel, nu rămîne nimic din independența judecătorilor, iar fără independența acestora nu este stat de drept, pentru care militează PAS! Nu poate fi făcută dreptate prin nedreptate! Doamna președintă, nu știu cine v-a dat sfatul să emiteți acest decret. Vă îndemn să puneți serios la îndoială profesionalismul sau buna credință a acestuia. Dacă s-a făcut cu intenție, o sabotare mai bună nici nu poate exista”.

La ora actuală, obiectiv vorbind, analizînd strict demersurile, acțiunile și declarațiile publice, constatăm că președinta Maia Sandu este cel mai sinistru adversar al Statului Republica Moldova, al siguranței naționale și al tuturor moldovenilor. Ca președintă și stăpînă reală a PAS, ea nu reprezintă Țara și pe cei în numele cărora afirmă, cu cinism, că ”luptă”. Ea nu se poate identifica, nici pe departe, cu adevărații oameni cinstiți ai Țării. Ca politician, nu este o emanație a moldovenilor necăjiți, ci a celor care i-au tot furat și umilit de cînd i-a fost deschisă ”ușa politică”. Aici mă refer la foștii ei protectori Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc.

Anume sub protecția politică a acestora Sandu s-a ”modelat” ca politician. A fost demnitar activ, adică votant în calitate de ministru în Guvern, în toată perioada în care s-a furat miliardul, a fost înstrăinat banditește aeroportul și celelalte mari jafuri naționale. Există probe clare în acest sens. Acțiunile ei și cele ale PAS sunt o consecință a ceea ce Sandu ”a învățat” de la Filat și Plahotniuc. După ”modelul” manipulator, mincinos și chiar exploziv a reușit Filat să-și impună PLDM, la fel încearcă și Sandu cu PAS, numai că plusează și cu ”învățăturile” lui Plahotniuc.

Mihai CONȚIU

Nistor Grigore 02.06.2021 - 16:05

Conțiule, în continuare mănînci ”rahat” rusesc!