DECLARATIA PURTATORULUI DE CUVINT CU PRIVIRE LA CONFIRMAREA NOULUI GUVERN IN REPUBLICA MOLDOVA

Uniunea Europeană îl felicită pe domnul Valeriu Streleţ pentru numirea sa în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. UE aşteaptă cu interes o strînsă cooperare cu domnia sa şi guvernul pe care îl conduce.

Un nou suflu de hotărîre şi perseverenţă asupra reformelor necesare va fi esenţial pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetăţenilor din Republica Moldova. În mod special, reforma sectorului justiţiei şi lupta împotriva corupţiei necesită acţiuni reale şi decisive. De asemenea, va fi crucial ca noul guvern să acţioneze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar.

UE îşi menţine angajamentul de a lucra cu noul guvern spre o soluţie paşnică şi cuprinzătoare a conflictului transnistrean, în baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Acordul de Asociere UE-Moldova, care include şi Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, va fi capabil să demonstreze pe deplin beneficiile sale pentru toţi cetăţenii doar în cazul în care Republica Moldova va rămîne angajată în procesul asumat de implementare a reformelor. UE este pregătită să sprijine Republica Moldova pe această cale.

Virginia Filip 09.08.2015 - 12:06

Sa speram ca domnul Strelet nu va fi marioneta nimanui si va face ceva pentru Republica Moldova. Cum reforma trebuie sa inceapa din varf, sunt tare curioasa sa aflu cu ce avere intra la guvernare dl Strelet si ce avere are atunci cand isi va termina mandatul. Oricum, cel mai important este sa continue traseul deja inceput pentru integrarea in U.E.