DE PAŞTILE BLAJINILOR ORDINEA PUBLICĂ VA FI ASIGURATĂ DE CIRCA 5 MII DE POLIŢIŞTI

Circa 5 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paştile Blajinilor în cimitire şi teritoriile adiacente. Pe mai multe trasee naţionale şi locale vor fi instalate posturi mobile cu utilaj radar. Şoferii care vor circula cu viteză riscă amenzi sau chiar retragerea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani. Oamenii legii vor activa în regim sporit, fiind dublat itinerarul unde vor fi efectuate razii.

Şeful Direcţiei securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a spus, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţi ai forţelor de ordine vor fi dislocaţi şi pe teritoriile parcărilor din preajma cimitirelor pentru a preveni furturile. Marin Maxian a recomandat cetăţenilor care se vor deplasa la cimitir de Paştile Blajinilor să se asigure că locuinţele sînt în siguranţă, să fie atenţi la bunurile persoanele şi să evite situaţiile de conflict, care se accentuează pe fundalul consumului de alcool. Totodată, posesorii de arme sînt îndemnaţi să le păstreze în safeuri speciale şi să nu lase cheile la îndemîna oricui.

Şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Grigore Guzun, a precizat că în apropierea cimitirului „Sfîntul Lazăr” din capitală, vor fi organizate circa 800 de locuri de parcare, pe următoarele adrese: str. Cucorilor, 41: 150 de locuri de parcare, str. Doina, 156: 100 de locuri de parcare, str. Doina, 189: 30 de locuri de parcare, str. Doina, 199: 300 de de locuri de parcare, str. Doina, 191/1: 60 de locuri de parcare, str. Doina, 191: 50 de locuri de parcare, str. Socoleni, colţ cu str. Doina: 40 de locuri de parcare, str. Socoleni, 31: 60 de locuri de parcare.

De Paştile Blajinilor, circulaţia transportului, cu excepţia transportului public, pe str. Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfîntul Lazăr” va fi sistată, în scopul reducerii aglomeraţiei din preajma cimitirelor. Şoferii şi pietonii sînt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor.

Pe 27 şi 28 aprilie, se introduce ruta suplimentară de autobuz „C”, de la str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfîntul Lazăr”), pe care vor circula cîte 10 autobuze pe schimb. Ruta suplimentară de autobuz „D” se stabileşte de la bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfîntul Lazăr”), cu 30 de autobuze pe schimb. Ruta de autobuz nr. 27, de la bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfîntul Lazăr”), va avea cîte 10 unităţi de transport pe schimb. Pasagerii vor putea circula gratuit pe rutele de autobuz „C”, „D” şi 27.

În acelaşi timp, numărul de troleibuzelor pe rutele nr. 14, 24 şi 25 va fi stabilit după necesitate, iar microbuzele de pe rutele nr. 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189 vor circula pînă la Cimitirul „Sfîntul Lazăr”. (IPN)