DE CE VA BATETI JOC DE VOTUL OAMENILOR?!

În doar cîteva săptămîni, Președintele Igor Dodon va împlini un an de cînd a fost ales de popor.

Un an de cînd actuala Guvernare își bate joc de votul oamenilor… Doar acest termen pot găsi dacă ne uităm peste cronologia evenimentelor: zeci de decizii care au blocat inițiativele Președintelui, nenumărate situații de conflict cu privire la desemnarea ambasadorilor, miniștrilor, interpretări deocheate ale Constituției etc.

La ce bun acest spectacol, d-lor politicieni?

Nu ați dorit ca oamenii să aleagă Președintele Republicii Moldova? Nu trebuia să organizați aceste alegeri. Dar odată ce oamenii au ales, fiți buni și respectați-le opțiunea. Vă place sau nu vectorul politic al Șefului Statului, vă plac sau nu criticile pe bună dreptate aduse cabinetului de miniștri, felul cum arată, sau orice altceva, dar, atenție!!! Igor Dodon a fost ales de oameni.

Acest lucru demonstrează lipsa de respect față de electorat, încapacitatea de a respecta părerea oamenilor, impotența de a percepe democrația și valorile fundamentale liberale.

Toată această situație în jurul Președintelui poate crea o situație de conflict în societate, un precedent pe viitor.

Cetățenii Republicii Moldova nu vor învața niciodată într-o asemenea manieră lecția de democrație, adică a învața să asculți și să respecți o părere contradictorie.

Mai grav, foarte multă lume intelectuală aplaudă la scenă deschisă ilegalitățile constituţionale la care se dedau autoritățile. Aruncă cu mizerie și chiar încurajează aceste acte îndreptate împotrivă statului.

Personalități care, dimpotrivă, ar trebui să fie primii care ar spune stop!

Peste un an așa-numita intelectualitate - NB! (o parte din ea, nu toți) - va spune că cei care votează sînt proști, idioți, amărîti, săraci, oameni de la țara, rusofoni, etc.

Nu d-lor, greșiți amarnic! Oamenii vor vota socialiștii pentru că voi, „intelectualii”, ați fost niște imbecili de-a lungul anilor, nu ați educat publicul, v-ați vîndut la fiecare pas, ați tăcut cînd nu trebuie și invers.

Trebuie să înțelegem că situația de conflict care există astăzi între Președinte și clanul oligarchic aduce o imagine negativă Republicii Moldova. Marile companii evită să investească, alții așteaptă deja următoarele alegeri, unii care fac business suferă și ei, nemaivorbind de lumea simplă.

Se pierde timp și energie pînă la urma urmei. Dacă ei (guvernarea) cred că pot îmbăta electoratul cu acest spectacol de prost gust, se înșeală.

Anume prin aceste acțiuni ei vor aduce la guvernare partidul socialiștilor.

Chiar vă mulțumim din suflet.

Doar că fiți oameni, bărbați și recunoaște-ți că ați pierdut simpatia oamenilor, aveți bunul simț și plecați de la guvernare.

Lasă-ți Președintele să-și exercite mandatul. Nu zdrobiţi poporul și așa sărman și umilit, în cel mai bun caz plecați din țară că aveti destui bani furați.

Mulți dintre miniștri sînt plini de bani, au vile, yacht-uri, proprietăți în Spania, Italia, Elveția, Germania, SUA. Lista poate continua.

Lasă-ți Președintele să facă ceva pentru popor. Eu nu cred că moldovenii merită bătaia asta de joc. Vor și ei să vîndă un măr, să aibă un drum, să aibă o pensie, să aibă o lumină pe stradă. Măcar cei care au rămas în țara asta după nedreptățile și hoția cu care s-au confruntat, să aibă parte de un stat de drept, într-o Republică democratică și nu una banditească.

Electoratul încă mai vede și mai aude, domnilor deputați. Greață de voi și de Curtea Constituțională! Păcat însă că oamenii duc o viață grea, iar în țară se fură cu sacul și mai departe.

Nicolae PASCARU

Preluat de pe VoxPublica