DAVID CAMERON A AJUNS ÎN UCRAINA, LA TREI ZILE DUPĂ CE A FOST NUMIT MINISTRU DE EXTERNE

Noul ministru de externe al Marii Britanii, fostul premier David Cameron, face prima vizită oficială în Ucraina după numirea sa de acum cîteva zile, relatează BBC.

Cameron a reiterat angajamentul Regatului Unit pentru sprijinirea Ucrainei în războiul pe care Rusia îl duce împotriva acesteia.

Șeful diplomației britanice a promis să continue „sprijinul moral, diplomatic, economic și, dincolo de toate, militar” pentru Ucraina.

Președintele ucrainean l-a felicitat pe Cameron pentru numirea sa în funcția de ministru de externe și i-a mulțumit că a făcut prima sa vizită la Kiev ca șef al diplomației britanice.

„Este foarte important, mai ales acum, cînd lumea este atentă nu doar la situația de pe cîmpul de luptă din Ucraina”, a spus președintele Zelenski, făcînd o aluzie la conflictul dintre Israel și Hamas.

„Sîntem recunoscători pentru sprijinul neclintti pentru Ucraina al Regatului Unit. Sîntem recunoscători pentru primirea călduroasă a cetățenilor ucraineni în Regat. Și sîntem bucuroși că ați venit în Ucraina”, a continuat președintele ucrainean.

„Am avut unele dezacorduri cu Boris Johnson, ne cunoaștem de 40 de ani, dar sprijinul său pentru voi este cel mai bun lucru pe care el și guvernul său l-au făcut”, a spus David Cameron.

Sursa: digi24.ro