DACA GUVERNUL GAVRILITA VA FI INVESTIT, MAIA SANDU SI PAS VOR SUFERI PIERDERI GRELE!

Deși majoritatea spun că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță, învestirea Cabinetului nu este exclusă pînă la proba contrarie, iar în cazul în care Parlamentul va vota acest Guvern, atunci Președintele Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vor suferi unele pierderi, chiar grele.

Natalia Gavriliță a prezentat componența și, astfel, a devenit cunoscut că din Guvernul său ar urma să facă parte doi actuali deputați și trei membri ai echipei șefului statului, care, dacă vor fi numiți în funcții de miniștri, conform legii, vor fi obligați să renunțe la alte funcții politice pe care le dețin.

Astfel, Sergiu Litvinenco este candidat la funcția de ministru al Justiției, iar în prezent este deputat în cadrul fracțiunii parlamentare a PAS.

Și Mihai Popșoi e deputat în fracțiunea PAS, dar și candidat la funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, Ala Nemerenco, care în prezent e consilieră a Președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății, ar putea prelua mandatul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ana Revenco, care este consiliera Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate, ar putea deveni ministru al Afacerilor Interne.

Andrei Spînu – Secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova, ar putea ajunge În fruntea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Autor: Cristina Gurez

Sursa: tribuna.md