Cursele cu tauri de la Festivalul San Fermin s-au soldat cu cel puţin patru persoane rănite

Cel puţin patru persoane au fost rănite, Sîmbătă dimineaţă, în timpul celei de-a doua curse cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin de la Pamplona, în Nordul Spaniei, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.  

Cele patru persoane rănite Sîmbătă se adaugă celor şase răniţi Vineri, la prima cursă cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin. Nici una dintre cele 10 persoane nu a suferit răni grave.

Persoanele rănite Sîmbătă au suferit în principal contuzii, după cum a relatat postul de stat RTVE de la Pamplona, unde are loc celebrul şi controversatul eveniment.

Printre persoanele care au primit îngrijiri medicale Vineri la spital s-au numărat trei cetăţeni americani, conform agenţiei de presă Europa Press.

Festivalul, organizat în onoarea sfîntului patron al oraşului spaniol, San Fermin, a început Joi şi se încheie Vinerea viitoare.

În fiecare zi, dimineaţa devreme, şase tauri de luptă, unii cîntărind peste 600 de kilograme, sunt eliberaţi pe străzile înguste ale oraşului care duc spre o arenă în care au loc lupte cu tauri.

Sute de oameni – în principal bărbaţi tineri – aleargă în faţa taurilor, iar în fiecare an, zeci de participanţi sunt accidentaţi în timpul acestor curse de 825 de metri pe străzile înguste din Pamplona. În total, sunt organizate opt astfel de curse.

Din 1924, au fost înregistrate 16 decese în rîndul alergătorilor, cel mai recent petrecîndu-se în 2009.

Anul acesta, asociaţiile pentru protecţia drepturilor animalelor au protestat din nou faţă de organizarea evenimentului tradiţional, care are loc din 1591, dar care a devenit controversat chiar şi în Spania. Activiştii au purtat coarne şi acoperăminte roşii şi au afişat pancarte cu mesajul „Pamplona: violenţă şi moarte pentru tauri” scris în mai multe limbi.

În pofida criticilor, festivalul atrage un număr considerabil de turişti din întreaga lume.