CURIOZITATI GEOGRAFICE CARE SINT REALE, DESI PAR DE NECREZUT

Astfel, Bangladesh, deşi are o suprafaţă de aproape 120 de ori mai mică decît Rusia, adăposteşte o populaţie mai mare: 156,6 milioane de locuitori, faţă de 143,5 milioane.

Pentru a vă face o idee despre trecerea timpului şi anumite evenimente petrecute în trecut, trebuie precizat că regina Cleopatra a trăit mai aproape de deschiderea primului restaurant Pizza Hut decît de construcţia piramidelor din Egipt. Piramidele au fost construite în urmă cu 4.500 de ani, Cleopatra s-a născut acum aproape 2.100 de ani, iar primul restaurant Pizza Hut s-a deschis în 1958.

O altă curiozitate implicînd Rusia: deşi Finlanda şi Coreea de Nord se află la 6.700 km, sînt despărţite de o singură ţară, evident Rusia.

Un alt fapt complet real, dar greu de crezut: datorită poziţionării sale, Alaska este atît cel mai nordic, cît şi cel mai estic şi vestic stat la SUA. Asta pentru că se află atît în emisferă estică, cît şi în cea vestică.

Deşi pare incredibil, există un copac în India care este mai întins decît un supermarket: banyanul acoperă 14.492 de metri pătraţi, în timp ce un supermarket Walmart ocupă în medie 9.700 mp.

Sursa: Gindul.info