Cum ii de-crestineaza politica pe unii moldoveni. „Accidentul” cu Dodon

Autor: Kurt SOLOVIOV

Deja este de notorietate cazul de Duminică, 9 Septembrie, cînd coloana prezidenţială de maşini a fost acroşată violent, pe traseul Străşeni-Călăraşi, de un camion de mare tonaj, care a intrat pe contrasens. Vinovăţia şoferului de pe camion este indiscutabilă, numai că „nuanţele politice, civice şi oficiale” exprimate de către autorităţi ori „inamicii profesionişti sau de ocazie” ai Preşedintelui Igor Dodon au cunoscut tensiuni dintre cele mai seci, voalate şi, mai ales, tribale. Oricine a văzut, cu obiectivitate, imaginile video care au înregistrat accidentul constată cu uşurinţă o realitate tulburătoare – camionul a intrat parcă intenţionat pe contrasens şi a virat cu o precizie parcă premeditată în coloana prezidenţială, ţinta fiind, fireşte, autoturismul în care se afla Dodon. Şansa a fost că maşina în care acesta se afla să fie acroşată de aşa manieră încît pasagerii – şoferul, şeful statului, fiul său şi mama acestuia – să scape cu viaţă, alegîndu-se doar cu răni nesemnificative, cu excepţia mamei lui Dodon. În final, două maşini din coloana prezidenţială au fost făcute zob, iar şoferul camionului, la rîndu-i, s-a ales cu cîteva contuzii care nu i-au pus viaţa în pericol.

Dincolo de ceea ce urmează să abordăm, în continuare, ni s-a părut extrem de semnificativă poziţia oficială expusă de către Anatolie Golea, director interimar al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), care exclude, în proporţie de 100%, orice versiune de atentat asupra lui Dodon.

Anatolie Golea: "Excludem 100% versiunea unui atentat asupra Președintelui. S-a făcut o analiză la această versiune și în urmă analizei s-a stabilit că a fost un accident. Șoferul camionetei, din cauza că era traseul ud și maşina de mare tonaj, nu a adaptat viteză automobilului bine și avea să între în coliziune cu automobilul din față. Că să evite această coliziune a întors volanul în stînga și a intrat în coliziune cu automobilul principal din cortegiu (Sic!; n. red.), unde se afla Președintele. Șoferul a frînat și că să evite coliziunea a redirecționat mașină în partea stînga. Noi am verificat versiunea atentatului. Șoferul care era la volanul acelui camion lucrează de mai mult timp pe acest traseu. În acea zi, el a fost și a livrat marfă la Ungheni, apoi la Nisporeni și se întorcea cu camionul greu (Sic!; n. red.). Un alt indiciu este că această deplasare a Președintelui a apărut spontan și pentru a pregăti un atentat asupra cortegiului (Sic!; n. red.), trebuie să ai mai mult timp. Trebuie să știi la ce ora și pe ce traseu se va află cortegiul (Sic!; n. red.), ceea ce șoferul camionului nu avea cum să știe. În momentul impactului, camionul avea 60 de km/h. Pur și simplu, el nu a adaptat viteză pe carosabilul umed. Acest accident s-a întîmplat în vîrf de pantă, unde vizibilitatea era redusă. Coloana circula regulamentar. În față avea un echipaj al INP. Din investigațiile pe care le-am făcut cu ofițerii care erau în cortegiu (Sic!; n. red.), s-a aflat că viteză era de 90 km/h.”

Precizăm că reacţia oficială a directorului interimar al SPPS a fost dată publicităţii abia pe 11 Septembrie, a treia zi după accident. În contextul datelor comunicate, această reacţie întîrziată trezeşte suspiciuni, la fel ca şi cele în cazul în care se spune că a fost vorba despre un banal şi regretabil accident din cauza timpului nefavorabil. Vă reamintim că SPPS nu se află în subordinea Preşedinţiei. Cînd actualilor guvernanţi le-a fost limpede că Dodon va ajunge Preşedinte, au trecut discreţionar acest Serviciu în paradoxala subordine a SIS, acolo unde unul dintre adjuncţi este şi Ruslan Munteanu, fratele liberalului Valeriu Munteanu. Multe  se leagă între ele atunci cînd se fac conexiunile fireşti între declaraţiile unor oficiali şi cele ale unor politicieni, comentatori politici şi „jurnalişti la normă”. După accident, fratele lui Ruslan Munteanu, Valeriu Munteanu, pentru că ambii sunt din Floreni, a spus: „Nu există terorişti la Floreni”. O declaraţie mai idioată decît toate „idioţeniile” pe care are pretenţia că le combate! Pentru acest Munteanu, şoferul camionului nu este vinovat cu nimic, pentru că este din Floreni sau lucrează acolo şi nu e terorist, însă, potrivit cotcodăcelilor lui, Dodon ar trebui să-şi dea demisia de onoare pentru că „îşi plimba” mama şi fiul cu maşina de serviciu. Amărîtul ăsta guraliv se face că nu ştie că un Preşedinte, indiferent de necesităţile sale personale, trebuie să fie păzit/însoţit permanent, oriunde interesul de Stat şi cel personal i-ar cere-o. El confundă voit condiţia Preşedintelui cu cea a lui de fost ministru mediocru al Mediului.

Tot în intenţia de a-l absolvi pe şoferul camionului de orice vină, imediat după accident şi fără să aibă măcar o vagă informaţie despre ceea ce s-a întîmplat la faţa locului, Dorin Chirtoacă şi alţi cîţiva „inamici profesionişti” ai lui Dodon s-au grăbit să-l acuze că maşina sa gonea cu 150 de km/h, că girofarurile l-ar fi debusolat pe şoferul camionului, care-i nevinovat şi nu trebuie pedepsit în nici un fel, şi multe astfel de tîmpenii. De parcă Preşedintelui i-ar fi ars să-i spună şoferului să ruleze cu 150 km/h cu mama sa şi copilul său alături!

Precizări demn de luat în seamă: Orice conducător auto care vine dintr-un sens opus pe o şosea vede cu mulţi kilometri înainte că în întîmpinarea lui, pe banda de sens contrară, vine o coloană oficială de maşinii, fie prezidenţială, fie a premierului etc. În acest context, chiar dacă sunt sau nu pante pe traseu, există vizibilitate şi semnale sonore, iar şoferii care vin din sens opus, absolut toţi, îşi iau din timp măsuri de siguranţă auto, îşi reglează viteza de rulare în funcţie de autoturismele din faţa lor, se semnalizează reciproc şi, mai ales, nu intră în depăşiri pe contrasens. Cu toate acestea, şoferul camionului care a intrat în coliziune cu coloana prezidenţială a intrat în depăşire pe contrasens şi, după cum arată şi imaginile video, a virat brusc la stînga, la fel ca şi cum a vrut să ţintească negreşit maşina Preşedintelui.

Legat de acest „accident”, comunicate oficiale vor continua să tot vină de la fel de fel de „instituţii abilitate”, însă avem motive să bănuim că toate vor fi manipulate împotriva tuturor evidenţelor.

Dincolo de toate aceste date ale „accidentului” în cauză, acest episod neplăcut a scos în evidenţă şi un aspect hidos şi de trib de canibali al unor moldoveni. Felul în care au perceput ei acest „accident” ne demonstrează nu doar că opţiunile lor politice împotriva lui Dodon i-a transformat în nişte primitivi înfometaţi de sînge, ci şi în anticreştini fanatici. Mulţi dintre ei, cu ipocrizie şi de ochii lumii, chiar mai şi păşesc pragul unei biserici, de Paști sau Crăciun, mărturisindu-şi fariseic credinţa în Dumnezeu, mai cu seamă atunci cînd în preajmă se află şi posturile de televiziune.

După consumarea „accidentului” cunoscut, o haită întreagă de indivizi, bărbaţi şi femei, a ieşit în spaţiul mediatic, pe reţelele de socializare, prin pieţe, birturi etc. nu pentru a vorbi despre nesăbuinţa unor şoferi (fanatici) cărora le-ar putea cădea victimă şi ea, haita, ci pentru a-şi exprima „amarul regret” că Dodon a scăpat. Unii au împînzit internetul cu poze caricaturale cu Dodon pe catafalc, aşa cum „stă bine unor creştini” ca ei să procedeze, alţii au pus acest „accident” sub semnul unui blestem născocit de minţile lor descifrabile mai bine de către medicii psihiatri etc., etc. Absolut nici unul nu a încercat să pună în discuţie gestul nesăbuit şi criminal al şoferului de camion. Absolut toţi au vrut şi vor continua să-l acuze pe Dodon, omiţîndu-l voit pe acel şofer şi suntem siguri că se vor revolta teribil dacă acesta ar primi o condamnare din culpă meritată pe deplin.

Ca „buni creştini ce sunt”, în aceste clipe ei nu sunt interesaţi nici de Justiţia laică, nici de cea divină, iar asta pentru că au fost de-creştinaţi de prea multă vreme de o politică partizană care i-a transformat în fiinţe primare şi însetate de sîngele aproapelui lor. Deja acest primitivism murdar nu ar trebui să ne mai mire. Atîta timp cît nu le pasă de dreptate socială şi Justiţie doar pentru că sunt răsplătiţi/cumpăraţi electoral ca nişte cîini vagabonzi cu un os din miliardul furat, de ce să ne mai mire cînd îi vedem că regretă atunci cînd cineva nu a murit pentru că au ratat un colac la parastasul lui?!

 

 

 

 

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:29
03.05.24 - 12:22
03.05.24 - 12:37
01.05.24 - 00:07
01.05.24 - 00:06