CRIME IN MASA CU PREMEDITARE

Afacerea Covid-19 a guvernanților de la Chișinău

Lupta cu corupția? Aiurea! Spectacol pentru proști, ca să-i facă să nu vadă incompetența guvernării, sărăcirea tot mai accentuată a moldovenilor, neo-corupția ”oamenilor buni” și transformarea Țării într-un permanent ”proiect politic” care întotdeauna trebuie să aparțină cuiva din exterior, dar niciodată moldovenilor. Acum, însă, vom vorbi despre crime în masă cu premeditare ale actualilor guvernanți pe segmentul Sănătății, dar și în raport cu pierderea oricărei credibilități de Țară în fața întregii comunități internaționale.

Recent, Curtea de Conturi a dat publicității un audit care dezvăluie o serie de acțiuni absolut criminale îndreptate împotriva moldovenilor sub oblăduirea actualilor guvernanți. Vă rugăm să citiți cu atenție constatările acestei instituții ca să înțelegeți mai bine ce s-a întîmplat și la ce urmează să ne așteptăm! Astfel, Curtea de Conturi a constatat că peste 7.000 de vaccinuri anti-Covid-19 administrate moldovenilor au fost EXPIRATE, că peste 11.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în valoare de 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă, dar și că peste 71.100 de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi falsificate.

”Firește” că Ministerul Sănătății dezminte constatările Curții de Conturi privind numărul de doze de vaccin cu termenul expirat administrat cetățenilor țării, dar și numărul dozelor, costul cărora este de circa 1,5 milioane de lei, care ar fi dispărut fără urmă. Acum să le luăm pe rînd ca să înțelegeți ce crime se ascund îndărătul acestor date!

Peste 7.000 de vaccinuri expirate înseamnă peste 7.000 de nevaccinați real și lăsați pradă în ghearele morții de pandemie, ei avînd siguranța că sunt oarecum imuni și, deci, mai lejeri în raport cu măsurile de protecție individuală. Aceasta-i deja o crimă cu premeditare! Ce mai înseamnă asta?

Comunitatea internațională va intra cumva în alertă, iar asta deoarece orice moldovean care circulă în străinătate este nevoit să prezinte dovada vaccinării. Existînd deja suspiciunea vaccinării a peste 7.000 de moldoveni cu doze expirate, interdicțiile de călătorie peste hotare ale moldovenilor ”vaccinați” vor căpăta unele forme ”mai voalate”, dată fiind susținerea occidentală de care încă se mai bucură actuala guvernare. În acest context, ca Țară, Moldova s-a compromis rușinos, criminal și în calitate de potențial exportator de pandemie sub acoperire falsă de vaccinare. Aici nu mai vorbim despre ”dăruirea cumetrească a pandemiei” a celor vaccinați astfel!

O chestiune extrem de dubioasă, dar ”normală” la nivel guvernamental în Republica Moldova, este cea privitoare la dispariția misterioasă a peste 11.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în valoare de 1,5 milioane de lei. Oare aceste doze de vaccin furate din ce loturi fac parte – din cele dăruite de români sau din cele cumpărate? Să fie vorba despre prima variantă, în care dozele respective furgăsite ”s-au îmbrăcat” în haine de ”comision”? Oricum, aici pute a bani făcuți la repezeală și la bună înțelegere, că doar nu numai marile companii farmaceutice trebuie să se îmbogățească! Ce, politicienii nu sunt și ei ”oameni buni”?

Despre cele peste 71.100 de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care ar putea fi falsificate nu vom vorbi prea mult, iar asta deoarece afacerea asta e una la nivel mondial, iar moldovenii nu puteau să nu fie și ei ”în rînd cu lumea”. Acum, însă, să intrăm în ”scutecele” reacției Ministerului Sănătății la auditul cu pricină! Citînd comunicatul Ministerului deja glăsuit în timp ce-l tastam, observăm că instituția pricinată/împricinată dezminte doar numărul de doze expirate semnalat de către Curtea de Conturi, dar și numărul de doze furgăsite.

Rețineți că dezmințind doar numărul de doze, implicit recunoaște, în subtext, , totuși, unele au fost expirate și altele furate, numai că nu într-un număr atît de mare precum afirmă Curtea de Conturi!

Ilustra ministră a Sănătății, doamna Ala Nemerenco, la fel ca și Donald Trump, își etalează pe rețelele de socializare acuza potrivit căreia Curtea de Conturi ”descurajează cetățenii să se vaccineze” prin acest audit care, în realitate, dezvăluie niște crime monstruoase. Păi Curtea de Conturi, printr-un audit, sau ilustra doamnă Nemerenco, prin inactivitate, descurajează moldovenii să se vaccineze sau, mă rog, să-i încurajeze? La învinuit pe alții doamna Nemerenco e mare maestră!

Aici, pardon!, continuăm, în încheiere, să vorbim despre distinsa ministră a Sănătății, care a încurcat noua tulpină a COVID-19, numind-o MICRON în loc de OMICRON. Asta nu o dată, căci, la un post de televiziune, a continuat să spună: ”Noi avem prognoza realizată pentru următoarele 6 luni, încă de cînd eram în valul precedent, cel care a avut loc acum, recent. Ea este prognozată pentru Februarie-Martie. Ar putea să vină mai devreme, avînd în vedere contagiozitatea foarte înaltă a tulpinii Micron. Luînd în considerare că noi avem o mobilitate foarte mare a moldovenilor, iar circulația spre casă va fi destul de înaltă și ar trebui doar să transpunem scenariul vechi, (…) acum parcă am călca exact în același caloș și putem să ne așteptăm că, în curînd, va apărea și la noi varianta Micron”.

Asta e, ”oameni buni”! Inclusiv onorabila doamnă ministră Nemerenco, că e ”o oamă bună”! 

Mihai CONȚIU