Corneliu Furculita: ”Fractiunea parlamentara a socialistilor va sustine proiectul politicii bugetar-fiscale, care va ajuta la cresterea veniturilor populatiei”

Într-un comunicat de pe pagina sa de Facebook, Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, precizează: ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a promovat mereu politici care au menirea să crească veniturile cetățenilor și să le facă viața mai bună. În acest context, fracțiunea parlamentară a socialiștilor salută și anunță că va susține proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, care va ajuta la creșterea veniturilor populației.

Astfel, scutirea personală pentru persoanele fizice va crește de la 24.000 la 25.200 de lei, iar cei cu venit anual de pînă la 18.900 de lei nu vor plăti nici un bănuț impozit pe venit. De asemenea, se vor majora scutirile pentru persoanele întreținute cu 50%, de la 3.000 de lei pînă la 4.500 de lei. Asta înseamnă că la cetățeni, în buzunare, vor rămîne mai mulți bani. Este un exemplu de susținere directă a populației din partea Guvernului. De aceasta avem nevoie, de o guvernare responsabilă, și nu una isterică și populistă!”