CORNELIU FURCULITA A COMENTAT DECIZIA MAIEI SANDU DE A O INAINTA REPETAT PE NATALIA GAVRILITA LA FUNCTIA DE PREMIER

Nu există coaliție politică în Parlament și nu poate fi la această etapă, este doar o majoritate în susținerea candidatului propus la funcția de premier - Mariana Durleșteanu. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta spune că PSRM a înaintat candidatura la funcția de prim-ministru și a propus tuturor deputaților, indiferent de fracțiunea sau partidul din care fac parte, să semneze pentru înaintarea acestei candidaturi.

„Conducerea fracțiunii noastre a discutat personal cu reprezentanții tuturor fracțiunilor”, a declarat Furculiță. 

Acesta mai spune că PSRM este gata să stea la masa de discuții cu reprezentanții tuturor partidelor pentru a identifica soluția de ieșire din criză pornind de la interesele cetățenilor. 

Totodată, socialistul spune că desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița de către Maia Sandu este o încălcare gravă a Constituției și creează un precedent periculos de „uzurpare a puterii în stat”. Decretul de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița este anti-constituțional și va fi contestat la Curtea Constituțională, iar pînă la o hotărîre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de guvernare și componența Guvernului Garvilița. 

Amintim că deputații nu au votat pentru programul de activitate și componența guvernului Gavrilița. Între timp, PSRM a înaintat propriul candidat. Ulterior și PPDA au propus candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier. Mai tîrziu, Maia Sandu a invitat fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare la o nouă rundă de consultări. După discuții, președintele a anunțat că propune repetat numele Nataliei Gavrilița la funcția de premier. 

Sursa: sputnik.md