CORINA CRETU: R. MOLDOVA TREBUIE SA MEARGA MAI DEPARTE CU REFORMELE

Republica Moldova trebuie să continue realizarea reformelor şi procesul de negociere pentru aderarea la spaţiul comunitar, a declarat comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu, într-un interviu pentru Radio Chişinău.

«Republica Moldova trebuie să meargă mai departe cu reformele şi procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană şi, odată ce va adera, sigur va beneficia de mult mai mulţi bani din fondurile europene», a afirmat Corina Creţu.

Comisarul european a subliniat în continuare că Uniunea Europeană îşi menţine angajamentul pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi că există programe importante în ceea ce priveşte agricultura şi zonele rurale.

«Republica Moldova este unul din statele cu o rată mare în mediul rural. Prin programul european de Vecinătate pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, semnat în 2015 între UE şi Republica Moldova, UE va oferi Moldovei 64 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea competitivităţii şi modernizării în special a sectorului agroalimentar, pentru dezvoltarea zonelor rurale şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor», a declarat Corina Creţu.

Comisarul european a mai subliniat că Republica Moldova este unul dintre cei trei parteneri estici asociaţi cu care Uniunea Europeană are legături politice şi economice puternice, fiind primul partener din Est care a obţinut liberalizarea vizelor în 2014. De asemenea, a adăugat Corina Creţu, «Republica Moldova este ţara care primeşte cel mai mare volum, pe cap de locuitor de asistenţă, fonduri UE în vecinătatea estică».

În acelaşi interviu, comisarul european pentru politici regionale şi-a exprimat speranţa ca Republica Moldova «să realizeze toate reformele necesare astfel încît după 2019, cît mai curînd posibil, să intre în marea familie europeană».

Sursa: Agerpres