COPA AMERICA-2015

Argentina a cîştigat derby-ul cu Uruguay

Deşi a început prost Copa America (2-2 cu Paraguay), naţionala Argentinei este acum prima în clasamentul Grupei B, după victoria cu 1-0 obţinută, marţi noaptea, în faţa Uruguayului. Pe Estadio La Portada, unicul gol al meciului a fost marcat de Sergio Aguero în minutul 56, cu o lovitură de cap, la colţul scurt, după o centrare a lui Pastore.

Uruguayenii au fost la un pas să egaleze în minutul 75, la o ocazie a lui Diego Rolan. "După ce am marcat, meciul s-a transformat într-unul foarte fizic. Dar le-am demonstrat că noi putem să jucăm şi să facem faţă şi aşa", a declarat după meci Lionel Messi.

Naţionala Paraguayului a învins, cu scorul de 1-0, marti seara, selecţionata Jamaicăi, într-un alt meci din Grupa B. Édgar Benítez în minututul 36 a marcat uniculo gol al meciului.

Argentina ocupă primul loc în Grupa B, la egalitate cu Paraguay, ambele avînd cîte 4 puncte şi un golaveraj 3-2. Uruguay a coborît pe locul al treilea dar păstrează şanse de calificare în sferturi, mai ales că 2 dintre ocupantele acestei pozitii vor merge mai departe.

Chile şi Mexic au remizat, scor 3-3, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate la Copa America. Pe Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos, Arturo Vidal a reuşit o dublă pentru gazda competiţiei, în minutele 22 şi 55 (pen.). Celălalt gol al chilienilor a fost marcat de Eduardo Vargas, în minutul 42. Pentru mexicani, au punctat Vicente Vuoso (21, 66), şi Raúl Jiménez (29).

Naţionala Boliviei a învins, luni noaptea, reprezentativa Ecuadorului, cu scorul de 3-2, într-un meci din Grupa A de la Copa America. În urma acestui eşec, al doilea la rînd, ecuadorienii rămîn cu 0 puncte, cu un golaveraj de 2-5, şi sînt eliminaţi din competiţie. Pe Estadio Elías Figueroa Brander din oraşul Valparasio, golurile bolivienilor au fost marcate de Ronald Raldes 5, Martin Smedberg-Dalence 18 şi Marcelo Moreno 43 (pen.). Pentru ecuadorieni, au punctat Enner Valencia 48 şi Miller Bolaños 81.

Chile rămîne lideră după acest meci, cu 4 puncte, la egalitate cu Bolivia, în timp ce Mexic ocupă locul al 3-lea, cu 2 puncte, dar păstrează şanse pentru calificarea în sferturile de finală.

În ultimul meci din Grupa A, Chile şi Bolivia se vor întîlni în meci direct într-un veritabil derby pentru supremaţia în clasament.

Sursa: romaniansoccer.ro