COORDONATORUL ASISTENTEI EXTERNE A SUA PENTRU EUROPA SI EURASIA A EFECTUAT PRIMA SA VIZITA IN R. MOLDOVA

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu Alina Romanowski, coordonatorul asistenţei externe a SUA pentru Europa şi Eurasia din cadrul Departamentului de Stat, care efectuează prima sa vizită în Republica Moldova de la numirea în funcţie.

În cadrul întrevederii, viceministrul Andrei Galbur a adus mulţumiri pentru asistenţa financiară oferită de SUA în realizarea proiectelor de modernizare a R. Moldova. “Asistenţa oferită de partenerii americani este extrem de valoroasă pentru implementarea reformelor necesare, în contextul îndeplinirii obiectivului strategic de integrare europeană”, a menţionat oficialul moldovean.

Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domenii precum reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei, atragerea investiţiilor, dezvoltarea infrastructurii energetice, reconstrucţia drumurilor, modernizarea industriei agro-alimentare, dezvoltarea sectorului privat etc.

La rîndul său, coordonatorul asistenţei externe a SUA pentru Europa şi Eurasia, Alina Romanowski, a declarat că Dialogul Strategic RM-SUA este o platformă importantă pentru organizarea asistenţei şi continuarea eforturilor de reformare a domeniilor cheie. În context, oficialul american a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru transformările democratice şi parcursul european al ţării noastre.

NB: În perioada 2012-2014, Guvernul SUA a oferit Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de aproximativ 77 de milioane de dolari.