CONSILIUL ELECTORAL BALTI A DECIS DACA MARINA TAUBER RAMINE IN BULETINELE DE VOT

Statutul candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți va fi decis deja după alegeri, cînd vor fi trecute toate instanțele, a precizat Consiliul electoral al municipiului.

Consiliul electoralal circumscripției municipale nr. 2 Bălți a decis în privința verdictului Judecătoriei Bălți, care a dispus anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de candidat electoral.

Potrivit deciziei Consiliului electoral, duminică va avea loc al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al municipiului Bălți, așa cum a fost stabilit.

Marina Tauber va participa la alegeri în calitate de candidat la funcția de șef al administrației orașului.

Consiliul electoral va stabili statutul Marina Tauber deja după alegeri, cînd se vor încheia toate procedurile judiciare și va fi luată o decizie finală.

Consiliul electoral de circumscripție Bălți a depus o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a preciza termenul de executare a deciziei instanței în ceea ce privește excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

Anterior, avocații lui Tauber au declarat că hotărîrea primei instanțe poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bălți in termen de 24 de ore. Aceasta înseamnă că recursul poate fi depus chiar și duminică, în ziua alegerilor.

Precizăm că sîmbătă magistratul Judecătoriei Bălți Natalia Costaș a pronunțat hotărîrea în care a dispus ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală. Avocații acesteia au declarat că vor contesta hotărîrea.

Amintim că vineri, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber de a strămuta dosarul în altă instanță.

Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri, 1 decembrie, excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.

Candidatul Partidului „ȘOR” a declarat că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.

Sursa: sputnik.md