CONCURSUL NAŢIONAL AL TINERILOR INSTRUMENTIŞTI ”A. LUCINSCHI”

Gala Laureaţilor Concursului Naţional ”Antonina Lucinschi”, ediţia a VIII-a, a avut loc ieri seara la Sala cu Orgă din Chişinău. În total, la concursul ce s-a desfăşurat, în perioada 10-13 septembrie curent, au participat peste 40 de concurenţi din întreaga ţară, inclusiv din oraşul Tiraspol, în cadrul a patru compartimente: acordeon; instrumente aerofone şi percuţie; instrumente cu coarde şi pian. Limita de vîrstă a participanţilor a fost de 12 ani la toate compartimentele. La compartimentul instrumente cu coarde, pe primul loc s-au situat Mihaela Agafiţa şi Ştefan-Gabriel Luţă, elevi la Liceul Republican de Muzică ”C. Porumbescu” din Chişinău. Premiul II a fost împărţit între Cătălina Cojocaru şi Luminiţa Cosoi, iar premiul III - între Vanesa Chepteni şi Zlata Oboroc, toţi patru, discipoli la Liceul Republican de Muzică ”C. Porumbescu” din Chişinău.

Vlada Mitriuc şi Felicia Boico de la Şcoala de Arte ”A. Stîrcea" au luat premiul I la compartimentul pian, iar Ioan Braşoveanu (Liceul ”C. Porumbescu”) şi Cătălin-Teodor-Ciolacu (Şcoala de Arte ”A. Stîrcea”) - la compartimentul acordeon. La instrumente aerofone s-au evidenţiat Dumitru Isac (liceul ”C. Porumbescu”), Maxim Coţaga, Maria Jugaru (Liceul de Muzică ”S. Rahmaninov”) ş.a.

Secretarul muzical al Sălii cu Orgă, Jana Tudose, maestru în artă, a afirmat că în total au fost acordate 30 de premii, în valoare de 2000 lei, 1500, 1000 şi, respectiv, 500 de lei.

Sursa: Moldpres