CONCURS PENTRU DESIGNUL MASCOTEI JE CRACOVIA-MALOPOLSKA 2023

Comitetul de Organizare al Jocurilor Europene programate a avea loc anul viitor la Cracovia-Malopolska a lansat un concurs pentru designul mascotei importantului eveniment multisport din Europa.

În competiție pot intra tineri europeni cu vîrste între 5 și 15 ani, termenul limită de înscriere fiind 30 septembrie 2022. Pe lîngă posibilitatea de a fi forța creativă din spatele unui simbol cheie al evenimentului sportiv major, există o serie de premii care vor fi atribuite celor mai valoroase lucrări.

Cîștigătorul va fi invitat la Ceremoniile de deschidere și închidere, unde va intra pe stadion alături de mascotă și se va bucura de tratament VIP, alături de familia sa, pe Stadionul Municipal din Cracovia. De asemenea, va primi o mascotă personalizată inspirată de designul său și un pachet de produse oficiale ale Jocurilor Europene 2023.

Asociația Comitetlor Olimpice Europene încurajează Comitetele Olimpice Naționale și Academiile Olimpice din Europa să se implice și să promoveze concursul în școlile din țara lor, deoarece competiția le oferă tinerilor atît șansa de a-și manifesta spiritul artistic și creativ, cît și de a se distra promovînd sportul și valorile olimpice.

Hasan Arat, membru al Comitetului Executiv al EOC și președinte al Comisiei de Coordonare a Jocurilor Europene 2023, a declarat: „Este o inițiativă excelentă a Comitetului de Organizare și una care promovează incluziunea evenimentului. Lucrăm foarte mult pentru a ne asigura că toată lumea din Europa se simte parte a evenimentului multisport principal al continentului nostru. Concursul de design de mascote face exact acest lucru, permițînd tinerilor să aducă o contribuție semnificativă la Jocuri. Mult succes tuturor celor care participă!”

Jocurile Europene vor avea loc în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023, unde cei mai buni sportivi olimpici ai continentului vor concura la 25 de sporturi.

Mai multe informații despre competiția de design de mascote, inclusiv despre modul de înscriere, pot fi găsite pe site-ul web al Comitetului de Organizare al Jocurilor Europene Cracovia-Malopolska 2023, accesînd linkul: https://ie2023.pl/en/new/the-competition-for-the-mascot-of-the-european-games-has-started.