COLABORAREA DINTRE MAI SI ORGANIZATIA INTERNATIONALA PENTRU MIGRATIE DUCE LA DEZVOLTAREA SUBDIVIZIUNILOR

Situația volatilă din regiune crează amenințări la securitatea Republicii Moldova – fapt care obligă subdiviziunile MAI să fie mereu de gardă. În pofida crizei regionale, ministerul depune eforturi pentru a urma și agenda de dezvoltare a MAI. În acest sens, colaborarea cu partenerii internaționali este esențială.

Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne și Organizația Internațională pentru Migrație au avut o ședință de coordonare, în care a fost discutată situația la zi în legătură cu proiectele și asistența deblocată pentru subdiviziunile MAI. Reprezentanții ambelor instituții au reiterat sprijinul reciproc și au menționat că vor tinde spre o colaborare mai fructuoasă pe viitor.

Echipamentele livrate către Poliția de Frontieră și Biroul Migrație și Azil ajută subdiviziunilor să facă față crizelor, prin scurtarea timpului de așteptare și mărirea gradului de mobilitate a acestora. Totodată, aceste echipamente contribuie la dezvoltarea subdiviziunilor, astfel încît să fie oferite servicii mai eficiente cetățenilor și străinilor, care vin în Republica Moldova.

Menționăm că, pentru anul curent, valoarea asistenței recepționate de MAI prin intermediul OIM este de 1 milion 425 mii 71 dolari.

Sursa: mai.gov.md