CIRCA 30 DE COMPANII DIN TARA SI-AU EXPUS OFERTELE DE MUNCA IN CADRUL UNUI TIRG DE CARIERE

Circa 30 de companii din țară au expus peste o mie de oferte de muncă în cadrul Tîrgului de Cariere, organizat la Chișinău în perioada 18-19 martie curent.

Organizatorul evenimentului, Corina Brîndușan, a declarat pentru agenție că ofertele pentru doritorii de a se încadra în cîmpul muncii sînt practic din toate sferele de activitate, însă cele mai multe oportunități sînt oferite specialiștilor din domeniile tehnologiilor informaționale, producere, vînzări servicii și suport clienți, economie și finanțe.

”Timp de două zile, tinerii, care sînt în căutarea unui post de muncă, a unui stagiu de practică sau a unui job pe o jumătate de normă, au oportunitatea de a se familiariza cu ofertele companiilor de la noi din țară. Scopul principal al acestui tîrg este de a economisi timpul celor care doresc să se angajeze în cîmpul muncii. Ofertele de muncă sînt orientate atît pentru persoanele cu experiență, cît și pentru începători”, a spus Brîndușan.

În cadrul evenimentului de astăzi, cele mai mari companii din țară din diferite sfere de activitate și-au expus condițiile de angajare, pachetul social oferit, dar și oportunitățile de care vor beneficia potențialii angajați.

Potrivit organizatorilor, salariile diferă de la caz la caz, deoarece fiecare companie are politica sa de confidențialitate și discută remunerarea direct cu angajatul.

Specialistul principal al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Alina Gorschi, a menționat că în baza de date a agenției sînt înregistrați în prezent peste 30 de mii de șomeri. ”De la începutul anului curent, au fost înscrise 14 mii de persoane, dintre care 31% le revin tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 16 și 29 de ani. Totodată, din numărul total al șomerilor înregistrați la începutul anului curent, 19 la sută au fost încadrați în cîmpul muncii”, a specificat Gorschi.

Persoanele care sînt în căutarea unui loc de muncă pot veni azi și mîine între orele 10.00 și 16.00, la Centrul de Cultură și Istorie Militară din capitală.