CINE SI CIND L-AR PUTEA INLOCUI PE PUTIN IN FUNCTIA DE PRESEDINTE?

Liderul de la Kremlin a fost întrebat în cadrul tradiționalei Linii Directe cu cetățenii cine l-ar putea succede în funcția de președinte al Federației Ruse.

Președintele Federației Ruse a dezvăluit în cadrul Liniei Directe că atunci cînd predecesorul său Boris Elțîn i-a propus pentru prima dată să-l succeadă în funcția de șef de stat nu era pregătit să-și asume o astfel de responsabilitate.

Ulterior însă Elțîn și-a dat demisia, iar potrivit legii Federației Ruse interimatul funcției de președinte trebuie să-l asigure premierul. Așa cum șef de Guvern era atunci Vladimir Putin, a devenit șef de stat, iar ulterior a fost reconfirmat în această funcție prin votul direct al cetățenilor. 

„Cînd m-a rugat Elțin i-am zis că nu sînt pregătit. Elțin nu mi-a transmis puterea, ci în concordanță cu legea noastră, șeful de Guvern trebuia să asigure interimatul. Dar decizia a fost însă luată ulterior luată de cetățenii ruși prin vot direct”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele Rusiei a fost întrebat de un cetățean dacă există în anturajul lui o persoană căreia i-ar putea „transmite ștafeta”.

„Se spune că "un loc sfînt nu este niciodată gol". Responsabilitatea mea este să fac o recomandare acelor oameni care vor să candideze la funcția de președinte. Desigur, va veni timpul cînd o persoană sau alta va merita să stea în fruntea țării noastre minunate Rusia”, a spus liderul de la Kremlin.

Precizăm că astăzi șeful statului rus participă la tradiționala Linie Directă cu cetățenii, care se desfășoară pentru a 18-a oară de la aflarea sa în funcția de președinte.

Sursa: sputnik.md