CINE APARA TARA IMPOTRIVA TERORISMULUI LUI PLAHOTNIUC SI SOR?

Proteste împotriva guvernării? Nu, împotriva medicilor!

De ceva timp, Republica Moldova este victima unui terorism autentic, unul cu două tipuri de strategii. Aici nu-i vorba despre terorismul ”clasic” al fundamentaliștilor islamici, ci despre terorismul ”edilitar” și ”protestatar”, finanțat de Ilan Șor, și de terorismul politic din Parlament, care e coordonat strict de către Plahotniuc prin Andrian Candu.

Terorismul autentic și extrem de bine ambalat în ”motivații democratice”, care este patronat strict de Șor, în cele două extensii sugerate, ne dă măsura diabolismului acestei minți criminale care îi urăște suficient de mult pe moldoveni pentru a-i folosi ca pe niște animale dresate. În prima expunere a acestui terorism, despre care v-am tot spus, este vorba despre ”umanizarea” acestui criminal fugar. Aici este vorba despre o ”umanizare” a lui cu prețul învrăjbirii pînă la vărsare de sînge între moldoveni.

Din banii pe care acest criminal i-a furat de la acest întreg popor, prin intermediul așa-zisului Partid Șor, i-a transformat în sclavi ”recunoscători” pe mai mulți moldoveni din unele comunități în care s-a asfaltat un drum, a fost reactivat iluminatul stradal, dar, ca o ”bijuterie a mărinimiei lui”, celor din Orhei le-a construit și așa-zisul Orhei Land. Astfel, pentru o serie de moldoveni beneficiari ai ”proiectului lui Șor de îndobitocire în masă a moldovenilor”, acest individ a devenit a doua divinitate pentru ei după Iisus Hristos. Nici unuia dintre adulatorii lui nu-i trece prin mintea primitivă că tot ceea ce crede el că îi oferă Șor e din banii pe care i-a furat nu doar de la el, ci de la absolut toți moldovenii. Nu se gîndește la asta deoarece banditul penal are grijă să-i mai ofere cîte o pungă cu alimente și alcool ca să mai iasă și la proteste.

Revoltător, socialmente vorbind, este faptul că în această capcană criminală a lui Șor au mai fost atrași și tineri. Aici pot fi incriminați părinții lor captivi, dar și faptul că în fruntea ”binefacerilor” lui Șor se află ”țiitoarea lui politică Marina Tauber”, precum și primarii ”recunoscători la vedere” pentru reintroducerea iluminatului pe ulițele satelor lor, ca cei beți pulbere, după o beție pentru că au participat la un protest, să-și vadă drumul către casă. Dacă vreunora dintre cei sugerați aici le spui că Șor este un criminal, te înjunghie. Asta vrea și Șor! El vrea ca moldovenii să ajungă să se urască de moarte între ei pentru ca el să revină în fruntea lor și să-i biciuiască, să-i batjocorească la fel ca pe niște autentici sclavi!

Prin Orhei Land, Șor a știut prea bine că astfel îi va fideliza pe mulți părinți ignoranți. Vezi, Doamne, ”se gîndește la bucuria copiilor noștri”, fără ca să le treacă prin minte că această ”realizare” a fost făcută pe cadavre. Cadavrele celor jefuiți de el! Toate aceste ”realizări” sînt ”propagate și justificate”, așa cum v-am mai spus, de către postul de televiziune Pro TV Chișinău, într-o manieră încît ne face să bănuim că ar fi proprietatea lui Șor, dar și că poate fi vorba de bani foarte mulți din cei furați de el.

A doua extensie a terorismului exercitat de către Șor împotriva Republicii Moldova ține de protestele organizate în favoarea redeschiderii parcului de distracții pentru copii Orhei Land, dar și împotriva guvernării. Asta în plină pandemie!

Marina Tauber, ”țiitoarea politică a lui Șor”, nu a protestat, fără măsuri de siguranță a participanților, împotriva guvernării, ci împotriva medicilor și personalului sanitar, cărora vrea să ”le livreze” alți noi contaminați de noul coronavirus, acelor medici care, de luni de zile, nu și-au mai revăzut familiile. Cunosc astfel de medici!

Am văzut cu toții, la posturile de televiziune, că acești infractori politici din Partidul Șor și-au adus ”protestanții” cu microbuze și autobuze de la dracul în praznic. Cu acest prilej, Marina Tauber, ”țiitoarea politică a lui Șor”, a amenințat guvernarea că o să aducă la Chișinău o sută de mii de oameni ca să ceară demisia Guvernului și a Președintelui. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că infractorii criminali Plahotniuc și Șor sînt dispuși să arunce în joc nu un milion sau două de euro, ci cîteva zeci de milioane pentru a reveni în Țară pe post de ”salvatori ai națiunii”, absolviți de orice răspundere penală, dar ”justificați” de aplauzele susținătorilor ”mîntuitorului” Șor! Rețineți că acest scenariu criminal este agreat inclusiv de către serviciile secrete românești ”responsabile cu Dosarul Basarabia”!

Terorismul politic exercitat de către Plahotniuc prin intermediul lui Candu are mai multe forme de reprezentare. La nivel parlamentar, Partidul Șor se subordonează Partidului Pro Moldova condus de către Candu. Una din fațetele terorismului politic de care vorbim este cumpărarea deputaților de la PDM și chiar de la PSRM. Ca să-i dea chip de ”diversitate opțională, de normalitate și nefocusare exclusivă și bănuitoare pe Pro Moldova”, s-a decis relocarea deputaților-marfă vie Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc la Partidul Șor. Prin asta, se urmărește ca Partidul Șor să fie perceput în spațiul public drept un partid puternic, atractiv și de perspectivă. La asta se adaugă și acțiunile amintite mai sus de pozitivare a lui Șor și a partidului său prin publicitate obsedantă la Pro TV Chișinău.

Acest terorism politic crește în eficiență și prin aceea că deputații din cele două partide amintite sînt invitați la puzderia de televiziuni care, programatic, din cointeresări multiple sau din neprofesionalism, le permit să pozeze în justițiari, principiali, patrioți și cinstiți, iar asta cu condiția ca ei să-i atace cît mai înverșunat pe guvernanți și Președinția. Aici vorbim de televiziuni cum ar fi Pro Tv Chișinău, Jurnal TV, N4, TV 8, 10 TV și altele. Nici un post de televiziune nu îl invită, de exemplu, pe Candu nu în calitate de deputat ori politician ”legitim”, ci în postura de complice al lui Plahotniuc la toate fărădelegile comise în ultimii cel puțin 10 ani. Nimeni, de pildă, nu-l chestionează pe Candu fie și pentru ”măruntul” conflict de interese de atunci cînd, în 2011, fiind deputat, l-a reprezentat pe Plahotniuc, sub numele de Vlad Ulinici, într-o serie de tranzacții cu o casă din București în valoare de 1,3 milioane de euro. Nici nu mai vorbim despre tangențele lui cu averile lui Plahotniuc din Elveția, Franța, Spania, Austria și chiar SUA. Dar despre salvarea de la sechestru a proprietății imobiliare a lui Plahotniuc din strada Bulgară prin cumpărarea ei fictivă de către Candu?

În contextul terorismului politic despre care vorbim, acestor două partide li se alătură extrem de vocalul Renato Usatîi și, prin ”asociere lucrativă prin disociere declarativă”, PPDA și PAS. Grupările PPDA și PAS urmăresc să le dea credibilitate lui Candu și Partidului Șor prin aceea că omul simplu poate fi tentat să-i considere cinstiți atîta timp cît toți la un loc strigă unul și același lucru: ”Jos Guvernul, jos Dodon!” Intenția lor comună, a lui Plahotniuc în fond, este aceea de a demite cu orice preț Guvernul Chicu prin multiplicarea unor proteste în care Plahotniuc și Șor investesc sume colosale de bani. Pentru ei contează doar demiterea Guvernului și instaurarea unui haos social și politic de pe urma căruia cred că vor beneficia electoral, iar asta, mai ales, în contextul pandemiei necruțătoare.

Primitivismul și brutalitatea antisocială a acestor teroriști politici constă și în aceea că vor demiterea unui Guvern în condițiile reale în care, în schimb, nu au o variantă cît de cît legitimă, politică și profesionistă de a forma un nou Guvern. Guvernul Năstase? Să fim serioși! Ar fi cea mai teribilă victorie a lui Plahotniuc prin aducerea într-o alianță de guvernare pe Candu, Șor, Năstase și Sandu. Chiar și așa, oligarhul fugar a înregistrat deja o primă și mare victorie virtuală prin alierea lor în susținerea moțiunii de cenzură a Guvernului Chicu.

Cum a fost cu putință izbucnirea acestui terorism politic, menținerea și amplificarea lui, ținîndu-se seamă de realitatea că era cunoscută și vizibilă existența temeliilor lui, avînd bani negri nenumărați, mercenari politici și din sistemul de Justiție credincioși lui Plahotniuc și lui Șor, precum și un public-țintă electoral ușor de manevrat și corupt?

Ca să răspundem la această întrebare, trebuie să ne gîndim, iarăși, la ”eficiența” SIS în slujba Țării și a apărării legitimității instituțiilor Statului, la rostul ridicării imunității parlamentare, de formă, a deputaților Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vladimir Cebotari, la modul concertat în care Justiția anulează lupta Procuraturii cu marea corupție în care sînt implicați toți cei amintiți, la faptul că Andrian Candu este încă liber și că deputații s-au tot cumpărat, la liber, ca porcul de Crăciun. Parcă s-a dorit să se ajungă în această situație din ce în ce mai complexă, iar asta nu ar fi fost cu putință dacă nu ar exista ”cîrtițe plătite generos” în cele mai importante structuri decizionale ale Statului!

Mihai CONŢIU