Cele mai terifiante locuri de pe Pamint. Zonele in care fac fata doar cei tari de inger sau amatorii de senzatii tari

Pe Glob sunt cîteva locuri unde doar amatorii de senzaţii tari şi-ar dori să ajungă. Sunt efectiv locuri unde turiştii riscă să se aleagă cu o sperietură groaznică şi cu adevărate coşmaruri. Este vorba despre cele mai terifiante destinaţii de pe Planetă. Amatorii de paranormal susţin că în aceste locuri oamenii riscă să-şi piardă minţile sau chiar viaţa.   

”Imperiul morţilor”

Parisul este un oraş superb pentru majoritatea vizitatorilor. Sub această lume plină de culoare, istorie şi cultură se află însă una întunecată, misterioasă şi absolut terifiantă. Mai precis, este vorba despre o reţea de tunele, întinse pe zeci de kilometri, care au fost transformate în cel mai mare cimitir din lume. Milioane de resturi din trupuri umane, unele cu o vechime de peste 1.200 de ani, se află în aceste tuneluri foarte vechi, cunoscute drept catacombele din Paris. Aceste catacombe sunt rămăşiţe ale cavernelor şi tunelelor rămase din fostele cariere medievale ale Parisului, fiind transformate într-un adevărat osuar.

Faima catacombelor vine din secolul al XVIII-lea. Mai precis, în anul 1786, cimitirele pariziene deveniseră neîncăpătoare. Mai mult decît atît, multe cadavre nu erau îngropate corespunzător şi exista riscul izbucnirii unei epidemii. S-a luat decizia mutării tuturor rămăşiţelor din cimitire în catacombele Parisului, transformate într-un uriaş osuar. Peste 6 milioane de schelete umane au fost mutate din cimitire în catacombe pînă în anul 1814. Catacombele au fost cu această ocazie amenajate, iar de-a lungul timpului, în anumite zone, craniile şi oasele umane au fost aranjate chiar artistic.  

La început, catacombele au fost o adevărată pacoste pentru francezi, fiind raportat un miros de moarte care se împînzise prin tot oraşul. Astăzi, catacombele sunt deschise publicului, fiind unul dintre cele 14 muzee oficiale ale Parisului. Cu toate acestea, catacombele pline de schelete sunt un loc cu adevărat terifiant. Şi asta în condiţiile în care au apărut mărturii despre fenomene paranormale care au avut loc în acest loc al morţii situat într-o zonă numită sugestiv ”Poarta Infernului”.  

De asemenea sunt numeroase poveşti tulburătoare despre o prezenţă apăsătoare în aceste catacombe, despre strigăte ciudate şi spirite care bîntuie locaţia. Se spune că mulţi îşi pierd minţile şi rătăcesc fără scăpare prin acest labirint subteran al morţii. Există chiar şi o înregistrare găsită pe camera unui turist. Camera a fost descoperită pe podeaua catacombelor. Nu se ştie ce s-a întîmplat cu proprietarul acesteia.  

Pădurea sinucigaşilor

O pădure din Japonia este considerat ”locul perfect pentru a muri” şi se află într-un top trei mondial al locaţiilor preferate de sinucigaşi. Este vorba despre pădurea Aokigahara, situată la poalele muntelui Fuji, în partea de Nord-Vest. Faima pădurii este una deosebit de macabră. Este un adevărat loc al sinucigaşilor. Această tradiţie terifiantă a început în anul 1950, atunci cînd un om de afaceri japonez s-a spînzurat în această pădure. De atunci cel puţin 500 de oameni au venit în această pădure şi nu s-au mai întors. Mulți au fost găsiţi, după ce s-au sinucis în acest loc. Recordul de sinucideri în pădurea Aokigahara a fost atins în anul 2003, cînd au fost descoperite aici nu mai puţin de 105 cadavre.   

Experţii în spiritism din Japonia spun că valul de sinucideri a contaminat copacii din această pădure şi că a devenit un loc extrem de bîntuit, cu numeroase fenomene paranormale. Este o pădure extrem de deasă, întinsă pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi. Este uşor să te rătăceşti în ea, spune poliţiştii japonezi. Totodată cei care au vizitat-o spun că au trăit o senzaţie cumplită de apăsare. Cei cu un psihic labil sunt tentanţi să se piardă cu firea şi chiar să-şi curme viaţa. Tocmai de aceea au fost amplasate pe copaci plăcuţe cu îndemnuri la cumpătare, la gînduri plăcute şi sfaturi pentru evitarea suicidului. Evident circulă numeroase poveşti cu spirite care bîntuie pădurea.  

Cimitirul dominat de un spirit agresiv

Un alt loc absolut terifiant şi inclus în multe top-uri ale locurilor bîntuite din lume este un cimitir din Scoţia, o ţară care de altfel are o lungă tradiţie în ceea ce priveşte poveştile cu fantome. Este vorba despre Greyfriars Kirk Grave din oraşul Edinburgh. Este unul dintre cele mai vechi cimitire ale oraşului, cu morminte inclusiv din secolul al XVI-lea. Odată cu lăsarea serii, cimitirul din vechiul Edinburgh devine un loc de coşmar, spun amatorii de spiritism. Fantomele sunt o prezenţă obişnuită, la fel şi gemetele morţilor. Cea mai terifiantă apariţie este aceea a lui Sir George Mackenzie, considerat un soi de ”poltergeist”. El ar fi cel mai violent spirit al acestui cimitir.   

Sir George Mackenzie a fost un avocat din secolul al XVII-lea. Acesta a rămas cunoscut pentru prigoana declanşată împotriva celor care se opuneau regimului catolic al  lui Carol al II-lea. Din cauza terorii declanşate în ţinut, a fost supranumit “Bloody Mackenzie” (n.r. Sîngerosul Mackenzie). Se spune că mii de prizonieri au fost executaţi la ordinele sale, iar capetele tăiate ale acestora au fost înfipte în ţepii de fier ai gardului ce înconjoară cimitirul ca avertisment pentru cei care se opuneau domniei regelui Carol al II lea.     

Spiritul lui Sir Mackenzie s-ar fi ”trezit” după ce a fost tulburat în 1990 de un om fără adăpost care a intrat să se refugieze de ploaie în cripta familiei. Din acel moment, ”Sîngerosul Mackenzie” ar fi pus stăpînire pe cimitir, iar spiritul său ar ataca efectiv vizitatorii veniţi după lăsarea serii. Sute de mărturii vorbesc despre atacuri paranormale în Greyfriars, inclusiv despre oameni care au leşinat de frică, despre cei care s-au ales cu arsuri ciudate, cu nasul rupt sau zgîriaţi. Toate locurile de mai sus sunt însoţite de legende urbane, dar nu s-a dovedit pînă acum ştiinţific dacă ar exista ceva adevărat în spatele lor. (Adevărul.ro)