CEL MAI INTENS ATAC RUSESC DIN ACEST AN ASUPRA KIEVULUI

Apărarea antiaeriană ucraineană a rezistat celui mai intens atac aerian al Rusiei asupra Kievului de la începutul anului în noaptea de miercuri spre joi, a declarat șeful militar al regiunii capitalei.

„Orașul nostru nu a cunoscut o asemenea intensitate a atacurilor de la începutul acestui an! Aseară, agresorul a lansat un alt atac aerian de amploare asupra capitalei”, a scris Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

Toate rachetele și dronele rusești „au fost distruse în spațiul aerian al Kievului de către forțele noastre de apărare aeriană”, a mai spus Popko după ce forțele Moscovei au atacat orașul.

Nu s-au înregistrat victime civile sau pagube la clădirile rezidențiale și infrastructura orașului, a adăugat oficialul.

Explozii au fost auzite la Kiev și Odesa joi dimineața, potrivit deputatului ucrainean Oleksii Honcharenko, mai scrie CNN.

Administrația militară regională a Kievului a declarat că apărarea antiaeriană a fost activată la Kiev, iar o hartă a Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei a arătat că au fost declanșate alerte aeriene în cea mai mare parte din jumătatea de est a țării.

Regiunile în care s-au auzit alarmele de raid aerian joi dimineaţă includ Kiev, Cernigău, Sumî, Poltava, Kirovohrad, Harkov, Nikolaiev, Odesa, Dnipro şi Zaporojie.

Sursa: digi24.ro