Cea mai tinara mamă din Marea Britanie este o fetita de 11 ani

O fetiţă, din Marea Britanie, a rămas însărcinată la vîrsta de 10  ani şi a născut la 11 ani. Aceasta este cea mai tînără mamă din Regatul Unit. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla cum a rămas copila însărcinată. Atît proaspăta mamă, cît şi bebeluşul ei sunt sănătoşi şi bine îngrijiţi, fiind ţinuţi sub observaţie de personalul medical.

„A venit ca un mare şoc. Acum este susţinută de un expert, primeşte consiliere. Cel mai important este că ea şi copilul sunt bine”, a spus o sursă apropiată familiei, conform Gîndul.ro.

Familia copilei a declarat că nu şi-a dat seama de sarcină, relatează jurnaliştii de la The Sun. Serviciile sociale din Anglia investighează situaţia incredibilă şi încearcă să afle cum a rămas fata gravidă şi de ce părinţii ei nu au aflat de sarcină decît după ce a ajuns la spital ca să nască.

„Este cea mai tînără mamă despre care am auzit”, a declarat medicul Carol Cooper pentru The Sun, explicînd că vîrsta medie la care o fată începe pubertatea este de 11 ani, deşi la unele fetiţe se poate instala oricînd în intervalul de vîrstă între 8 şi 14 ani.