CEA MAI OBSCENA CAMPANIE ELECTORALA

Minciuni, amenințări și agresivitatea ”oamenilor buni” milionari

Primitivismul campaniei electorale care tocmai a trecut a atins cote cu mult mai agresive, obscene și corupte decît anticipam inițial, dată fiind participarea activă a unor personaje ca Usatîi, Costiuc, Cavcaliuc, Igor Grosu, condamnatul penal din România Rizea, Chirtoacă, Valeriu Munteanu, Țîcu, Bilețchi-Doboș etc. Cineva absolut independent, auzindu-i vorbind și văzîndu-le acțiunile, nu ar crede în ruptul capului că acești inși au absolvit 8 clase elementare, unii, ori un liceu, alții. Astfel, toți au demonstrat cel mai rușinos analfabetism istoric, sociologic, politologic, economic și de administrare a Statului.

Deși cei mai mulți se declară a fi de dreapta, promisiunile lor electorale demagogice, irealizabile nu doar că sunt de stînga, ci chiar de extrema stîngă. Aceste partide nu au programe politice și doctrine în care, în primul rînd, chiar ele să creadă. Le-au copiat unii de la alți din surse românești și nu numai.

Cu toate acestea, în cea mai rușinoasă campanie electorală națională, TOȚI au dorit să ne convingă că sunt capabili să conducă Țara. Acești golani politici știu că mint, dar o fac cu nerușinare pentru că sunt convinși că moldovenii pot fi prostiți foarte ușor. Acesta, de fapt, este atuul principal al celor din PAS. Prin manipulare și minciuni, cu finanțări amețitoare din Occident, după cum v-am mai spus, Maia Sandu și PAS au reușit să-și atragă simpatizanți din Țară și din diaspora pentru a vota, sub acoperirea unui partid politic, împotriva credinței creștine și a bisericii strămoșești. Veți vedea!

În premieră, acestea vor fi primele alegeri din Republica Moldova în care Occidentul favorizează flagrant PAS și închide ochii la abuzurile electorale comise de Sandu și PAS, inclusiv prin intermediul votului din diaspora moldovenilor din Vest. PAS și Sandu au deja Puterea absolută, așa cum și-o dorea și Filat odată, așa cum a avut-o și Plahotniuc, tot cu sprijin occidental. Paradoxul constă în aceea că acest sprijin subversiv se acordă în numele unei ”apropieri europene” și nu al unei integrării la care Bruxellesul nu se va gîndi niciodată.

Ca o paranteză, așa cum despre Filat și Plahotniuc se știa, oare occidentalii nu știu că PAS colcăie de milionari suspecți? Ăștia sunt în stare să jupoaie și pielea de pe om. Igor Grosu, milionar și cu bogății colosale, are nesimțirea să încaseze de la Statul român 5.000 de lei lunar indemnizație pentru copiii săi! Asta în condițiile în care sunt mulți moldoveni amărîți cu cetățenie română și nu îndrăznesc să cerșească astfel! Oare cui ar trebui să-i fie rușine, în fața moldovenilor, pentru că cei mai diversioniști și corupți politicieni au fost susținuți ca să preia Puterea absolută, cu orice preț, autoidentificîndu-se sfidător drept ”oameni buni”?

Cît despre ceilalți golani politici disperați… parcă nici nu merită să vorbim, dar, cu toate acestea, ne tulbură confortul cotidian elementar prin răgetele lor animalice. Expirații din AUR îi tot mint pe moldoveni cu o imposibilă unire cu România pe cheltuiala României. Ca niște bișnițari autentici, fac paralelă între pensiile și salariile de aici cu cele românești, spunînd că după unire toți moldovenii vor ajunge și ei la aceste cîștiguri. În realitate, nici un român nu ar accepta o astfel de unire, știind că astfel viitoarele pensii și salarii ar ajunge mai mici decît cele actuale din Republica Moldova. Un AUR cu Munteanu, Chirtoacă și junele Bilețchi nu-i decît o tinichea ruginită.

Ca un paradox, junele Bilețchi este, culmea, profesor de educație civică la Liceul Gheorghe Asachi, adus probabil de permanentul descurcăreț Boris Volosatîi! Ce fel de educație civică poate preda un astfel de individ care asediază domiciliile politicienilor, dar care se rușinează cu tatăl său și își protejează animalic propriul domiciliu? Peste alții, el are dreptul să meargă, dar ce-ar fi să i se răspundă cu aceeași monedă?

Condamnatul penal în România Rizea își permite tupeul ”să facă Justiție” în Republica Moldova! Hei, cînd va fi predat autorităților române? Țîcu umblă hai hui prin oraș și caută pe cineva să-i rupă maxilarul. Despre restul golanilor politici… mai e timp de vorbă, așa că ne oprim aici!

Mihai CONȚIU