CE SE FACE LA GUVERN

Mai mulţi doctoranzi vor primi bursa de excelenţă a Guvernului

Un număr de 20 de doctoranzi din Republica Moldova va primi bursa de excelenţă a Guvernului, în valoare de 2500 de lei. Alţi şapte doctoranzi vor obţine cîte o bursă nominală în sumă de 2000 de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată pe 10 decembrie de Executivul în exerciţiu. La concurs au fost depuse 32 de dosare ale doctoranzilor din 18 instituţii de învăţămînt. Bursierii au fost selectaţi de către comisii de experţi. Prioritate au avut candidaţii cu o medie mai înaltă la examenele de doctorat, care au publicaţii în reviste internaţionale şi naţionale, sînt autori de brevete de invenţie şi de manuale ştiinţifico-didactice. Banii pentru acordarea burselor vor fi alocaţi din bugetul de stat. În Republica Moldova sînt circa 1400 de doctoranzi.

Guvernul în exerciţiu a alocat bani pentru organizarea Revelionului în PMAN

Guvernul în exerciţiu a decis la şedinţa de pe 10 decembrie alocarea a 600 de mii de lei pentru organizarea manifestărilor cultural-artistice din Piaţa Marii Adunări Naţionale dedicate Revelionului 2015. Banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului. Tot pe 10 decembrie, Cabinetul de Miniştri în exerciţiu a aprobat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea şi schimbul de informaţie între Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova şi Comitetul de Stat pentru Valori Mobiliare din Republica Azerbaidjan. Documentul "va contribui la crearea unor pieţe de capital eficient reglementate şi transparente, precum şi la consolidarea capacităţii de supraveghere a operaţiunilor internaţionale".

Guvernul în exerciţiu a numit un secretar de stat la Ministerul Apărării

Guvernul în exerciţiu l-a numit pe 10 decembrie în funcţia de secretar de stat la Ministerul Apărării pe Aurel Fondos. Propunerea a fost făcută la şedinţa Executivului de către ministrul în exerciţiu al Apărării Valeriu Troenco. “Aurel Fondos are titlu de magistru în ştiinţe strategice, a ocupat funcţii importante în cadrul Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, în trupele de pacificare, cunoaşte domeniul de planificare strategică”, a declarat Valeriu Troenco. Pînă în prezent, Aurel Fondos a ocupat funcţia de viceministru al Apărării. Guvernul a numit pînă în prezent secretari de stat la mai multe ministere, printre care Ministerul Educaţiei, al Sănătăţii, al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, al Economiei şi al Finanţelor.

Sursa: Moldpres