CE SE FACE LA GUVERN

Executivul a aprobat Programul activităţilor de reintegrare a ţării pe anul 2013

Guvernul a aprobat în şedinţa, de pe 3 aprilie, Programul activităţilor de reintegrare a ţării pe anul 2013. Acesta prevede finanţarea unor acţiuni de dezvoltare a instituţiilor educaţionale, de întreţinere a drumurilor, clădirilor şi apeductelor şi altor activităţi din cadrul procesului de reintegrare a ţării.

Programul stabileşte alocarea în anul 2013 a 10,5 mln de lei pentru implementarea activităţilor de reintegrare a ţării. Dintre aceştia, un milion de lei va fi alocat pentru dezvoltarea şi modernizarea mai multor instituţii din sistemul educaţional. Alte aproximativ patru milioane de lei vor fi destinate reparaţiei clădirilor şi reconstrucţiei apeductelor în unele localităţi. Documentul mai prevede construcţia sistemului de iluminare stradală în mai multe localităţi din raioanele Dubăsari, Căuşeni, Anenii Noi şi Rezina.

Alocaţiile financiare pentru anul 2013 urmează a fi repartizate în două tranşe. Prima va fi aprobată în semestrul unu al anului şi va fi destinată finanţării activităţilor de redresare a situaţiei social-economice în localităţile din Zona de securitate. Următoarea tranşă va fi aprobată în al doilea semestru al anului, iar proiectele prioritare vor fi identificate şi finanţate în funcţie de evoluţiile procesului de reglementare şi necesităţile stringente care vor apărea pe parcurs în Zona de securitate.

În Legea bugetului de stat pentru anul 2013, au fost prevăzute 15 mln de lei pentru finanţarea activităţilor de reintegrare a ţării.

Moldpres