CE PROVERB SE POTRIVESTE ZODIEI TALE

Nimic nu e mai limpede, mai direct, mai convingător, mai sincer decît înţelepciunea populară. Nu există portrete mai frumoase şi mai haioase decît cele realizate de spiritul neaoş al oamenilor de rînd.

Mai mult, deşi nu au fost create special pentru fiecare zodie, unele dintre proverbe se potrivesc perfect fiecărui semn zodiacal în parte, printr-o simplitate care ascunde adevărul personalităţii fiecăruia. Unele sînt şi sfaturi care arată slăbiciuni sau defecte:

BERBEC. Despre nativul din Berbec ştim că “Ce-i în guşă, şi-n căpuşă”, mai ales că “Omu’ încăpăţînat, n-ascultă de niciun sfat.” El crede în propriile puteri mai mult decît în orice şi intuiţia lui nu l-a înşelat niciodată, tocmai de aceea riscă să pară de multe ori încăpăţînat.

TAUR. Pentru că Taurii iubesc viaţa şi frumosul, se încadrează perfect proverbului “Ochii văd, inima cere...”, fiind romanticii incurabili cărora le place traiul bun, viaţa tihnită, plăceri împlinite.

GEMENI. Viaţa nativilor din Gemeni gravitează în jurul cuvintelor: sexualitatea, temperamentul lor, motivele de bucurie, modul în care iau decizii, toate izvorăsc din puterea pe care ei le-o oferă cuvintelor, dialogului pentru că ei s-au născut din proverbul “La început a fost Cuvîntul” şi s-au ghidat după zicala populară „Ai carte, ai parte.”

(continuarea în numărul următor)