Ce pedepse merita nemernicii care jefuiesc refugiati?

Nici o deosebire între bandiții moldoveni și rușii care ucid în Ucraina!

Din păcate, există numeroși imbecili care, pe rețelele de socializare, îi iau în derîdere pe unii refugiați ucraineni care au ajuns în Republica Moldova cu mașinile lor personale relativ scumpe. Acești idioți sunt incapabili să priceapă că aceștia nu sunt refugiați economici, că nu și-au părăsit Țara din cauza sărăciei, ci au fugit din fața unor atrocități criminale săvîrșite de către invadatorii ruși împotriva întregului popor ucrainean. Au fugit din fața unei morți sigure și în chinuri groaznice, salvîndu-și minimum din bruma lor de avere personală, iar aceștia sunt extrem de puțini.

Cumplit este că, pe lîngă acești imbecili, există și nemernici care-i jefuiesc pe refugiați cu o brutalitate asemănătoare invadatorilor ruși din Ucraina. Sîmbătă, în jurul orei 05:00, o bandă de moldoveni ticăloși a jefuit o refugiată de 66 de ani din Ucraina. Potrivit Poliției, este vorba despre doi tineri de 28 de ani, din raioanele Strășeni și Telenești, anterior judecați, un bărbat de 38 de ani, din Chișinău, anterior judecat, o femeie de 30 de ani, din Chișinău, fără antecedente penale, și un tînăr de 22 de ani din raionul Strășeni.

Aceste jigodii umane, care transportau femeia de la Vama Leușeni spre Chișinău, în timp ce ajunseseră în apropierea localității Piatra-Albă din raionul Ialoveni, au coborît-o cu brutalitate din mașină după ce i-au luat geanta cu bani. Femeia refugiată avea la ea 152.722 dolari, 680 de euro și 170.000 de hrivne, precum și mai multe produse alimentare, 4 carduri bancare și un telefon mobil. Este limpede pentru oricine că biata femeie își luase cu ea absolut toată averea ei în numerar, fiind convinsă că nu va mai reveni vreodată în Ucraina.

Din fericire, după cum probabil ați înțeles deja, polițiștii au reușit să-i prindă pe acești nemernici nominalizați mai sus.

Cei 4 bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia complice este cercetată în stare de libertate. Totodată, a fost intentat un dosar penal, faptele acestora fiind încadrate în conformitate cu art. 187 alin. 5 din Codul Penal al Republicii Moldova și riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 12 la 15 ani. Din fericire, banii au fost recuperați.

Închisoarea doar de la 12 la 15 ani? Din păcate, instituirea ”stării de urgență” nu a inclus și votarea, în Parlament, a unor legi prin care astfel de nemernici să primească pedepse cu mult mai dure decît cele arătate mai sus. Cu ce se deosebesc acești ticăloși de invadatorii ruși care prăduiesc Ucraina și ucid cu cruzime copii, femei, bătrîni…, oameni nevinovați, în general? Cu nimic! (M. C.)