CE "NEBUNIE!" NEMTII SINT ELIMINATI, DIN CAUZA ESECULUI IBERICILOR

Încă o surpriză mare la Cupa Mondială 2022. Cvadrupla deținătoare a trofeului, Germania, a fost eliminată chiar din faza grupelor, deși a bătut-o pe Costa Rica, scor 4-2. Asta pentru că în celălalt meci al grupei, Spania a pierdut surprinzător cu Japonia, scor 1-2.

Nemții păreau să nu aibă prea mari probleme cu Costa Rica, avînd în vedere cum au început meciul, cu o ocazie mare a lui Muller, urmată de golul lui Gabry, din minutul 10. În plus, Trupa lui Hansi Flick a mai ratat de două ori în prima repriză, prin Goretzka și Kimmich.

Costaricanii au închis repriza cu o oportunitate mare, după gafele lui Raum și Rudiger. Partea secundă a fost una "nebună". Mai întîi, Costa Rica a egalat prin Tejeda, în minutul 58. A urmat apoi bara lui Musiala, o ocazie uriașă a lui Rudiger și a doua bară a aceluiași Musiala.

Marea surpriză se prefigura în minutul 70, cînd Vargas a adus Costa Rica în avantaj, dar după numai 3 minute, Havertz a egalat la 2. Keylor Navas a închis apoi poarta cu o paradă senzațională în fața lui Fullkrug, iar în minutul 85 Haverts a reușit dubla.

Nemții erau cu o ureche la celălalt meci, așa că știau că au nevoie de o diferență uriașă de scor și s-au aruncat în atac. Dar același Navas a făcut minuni în poartă, cu parade "imposibile". În cele din urmă, eforturile ofensive s-au materializat în minutul 89, cînd Fullkrug a făcut 4-2. Numai că încă era prea puțin.

Pînă la final, nemții au mai ratat de două ori, dar nu au mai putut face nimic, pentru că Spania a pierdut cu Japonia, 1-2. Astfel, Germania a fost eliminată din faza grupelor pentru a doua oară consecutiv.

Spania a început ezitant partida cu Japonia, care a avut prima ocazie în minutul 8, prin Ito. Morata a deschis însă scorul în minutul 12 și nimic nu prevestea ceea ce avea să se întîmple în partea secundă.

Niponii au marcat foarte rapid de la reluarea partidei, cînd Doan și Tanaka a punctat în interval de 3 minute. Ultimul gol a fost însă unul controversat, pentru că mingea părea să fi ieșit din teren înainte de a fi centrată, însă arbitrul a validat reușita după consultarea VAR-ului.

Spaniolii nu au mai reușit mare lucru pînă la final. Au mai avut o oportnitate în ultimul minut, prin Olmo, dar păreau nici să nu prea "tragă de ei", iar meciul s-a terminat cu victoria japonezilor. Astfel, ambele echipe s-au calificat în optimi.

Sursa: digisport.ro