CE NE ADUCE ZIUA CARE VINE?..

Din şapte miliarde de oameni, care locuiesc pe Pămînt în 193 de ţări, pe cinci continente, unii încă dorm, alţii se trezesc. Şi doar şase locuitori se vor trezi la 415 kilometri de Pămînt, aceştia fiind membrii Staţiei Cosmice Internaţionale.

Ziua nouă va aduce pe planetă 380 de mii de nou-născuţi. Iar circa 18 milioane de oameni îşi vor sărbători ziua de naştere.

Alţi circa 9,8 milioane de oameni nu vor avea motive de bucurie, deoarece stau după gratii.

Într-o singură zi, pe cer vor apărea aproximativ 8,6 milioane de fulgere, ceea ce, teoretic, ar fi suficient pentru a ilumina un oraş atît de mare ca Paris.

Un copac va emana o cantitate de oxigen pentru necesităţile a doi oameni.

Locuitorii planetei vor pleca la serviciu – iar lungimea totală a drumurilor este de circa 70 milioane kilometri.

Într-o singură zi vor fi produse 142 de mii de automobile noi.

E timpul mesei: în Asia fiecare locuitor va mînca cîte o farfurie de orez. Iar în toată lumea oamenii vor consuma 800 milioane de portocale. Şi un miliard de mere. Şi 1,5 miliarde de banane.

După masă, oamenii pleacă la lucru: chinezii vor culege circa 510 tone de orez. În toată lumea for fi culese circa 1 700 000 tone de fructe. Găinile vor „produce” 190 milioane de ouă. Toate ouăle, făcute într-o singură zi, vor cîntări tot atît cît 110 avioane de pasageri.

Pe lume trăiesc 339 milioane de oameni graşi, ceea ce e de trei ori mai puţin decît cei care suferă de foame şi inaniţie.

Însă, într-o singură zi oamenii vor cumpăra 570 mii de televizoare, 3,4 milioane de telefoane, 540 de milioane de ziare şi 820 000 de mingi pentru golf! Iar cumpărăturile vor fi achitate în 182 de valute.

A venit seara: timpul odihnei sau a lecturii. Numai într-o singură zi apar de sub tipar 2.753 de cărţi noi. Alţii preferă cinematograful: 10,7 milioane de induşi vor merge la cinema. Cei mai fericiţi – 231 de milioane – vor face dragoste.

Timp de 24 de ore, locuitorii Pămîntului vor vedea un apus şi un răsărit de Soare. Dar nu şi cei de pe Staţia Cosmică Internaţională, care, timp de 24 de ore vor vedea de 16 ori răsăritul şi, respectiv, de 16 ori apusul de Soare.

După vseonauke.com