CCI A SEMNAT UN ACORD DE COOPERARE CU APDE

Camera de Comerţ şi Industrie a semnat un Acord de cooperare cu Asociaţia Patronală în domeniul Energetic /APDE/, care prevede promovarea reciprocă, instruirea personalului şi consolidarea dialogului public privat.

Potrivit Serviciului de presă al CCI, documentul mai prevede: dezvoltarea şi implementarea de proiecte comune în domeniul energetic, facilitarea accesului agenţilor economici la finanţare, dezvoltarea proiectelor comune care contribuie la eficientizarea energetică, securitatea energetică, liberalizarea pieţei energetice, participarea membrilor APDE în cadrul Comitetelor sectoriale pentru industrie şi servicii ale Camerei de Comerţ şi Industrie în vederea dezvoltării dialogului public-privat etc.

Acordul a fost semnat în cadrul unei mese rotunde organizată de APDE cu tematica Pachetelor energetice II şi III ale Uniunii Europene şi implicaţiilor acestora pentru Republica Moldova. Valeriu Lazăr a susţinut, cu această ocazie, o prezentare despre procesul de negociere şi implementare a Pachetelor energetice în Moldova.

Sursa: Moldpres